Futbol sala

El Barça, embalat

Futbol sala. L’equip blaugrana ha enllaçat catorze victòries consecutives que l’han catapultat a la final a quatre de la lliga de campions i el mantenen al capdavant de la primera divisió

El Barça ha segellat el primer terç de la temporada amb els deures fets i podrà tancar la carpeta europea fins a finals d’abril. La classificació per a la final a quatre de la UEFA Futsal Champions League era el primer gran repte del curs i l’equip de Jesús Velasco l’ha superat amb solvència, amb un joc coral i oferint diferents registres en funció de les circumstàncies. Com en la fase principal, l’equip blaugrana ha resolt la fase elit de Plzen amb ple de victòries i amb el bitllet per a la cinquena fase final consecutiva.

La classificació europea consolida el projecte del tècnic de Toledo, que, després de la derrota en la jornada inaugural de lliga a Palma (6-2), ha pres velocitat de creuer i ja ha enllaçat catorze triomfs consecutius que l’han catapultat fins al lideratge de la primera divisió i l’han tornat a situar entre els quatre millors dels continent. “La classificació per a la final a quatre era un objectiu prioritari del club, personal i de tots els jugadors. Hem treballat molt, hem estat molt seriosos i hem tingut partits molt complicats, encara que algú es pugui pensar que no. Al final, ha estat el nostre joc el que ens ha portat a tenir una relativa comoditat”, valorava Jesús Velasco després del triomf contra el Plzen (1-3).

Els millors números

Dels quatre equips classificats per a la fase final, el Barça és el que presenta millors números, amb ple de victòries entre les dues fases de la competició (6-0) i un balanç de 40 gols a favor i 11 en contra. El Benfica també ha sumat sis triomfs, però el seu bagatge golejador ha estat més discret (32-8). L’Sporting de Portugal (30-9), el vigent campió, va cedir un empat en l’última jornada contra el Iekaterinburg (1-1), mentre que el Tiumén rus (4-1-1 i 17-12) és el que ha tingut el camí més tortuós, ja que no va passar del tercer lloc en la fase principal.

El porter maresmenc Dídac Plana, un dels destacats en la fase elit, també va valorar la feina feta a Plzen: “Tenim el millor equip i és una obligació ser a la F4, però després s’ha de jugar i ja es veu el que costa cada any. Hem tingut la personalitat i el caràcter que s’ha de tenir i hem fet tres partits molt bons.” Dídac i la resta de la plantilla no han tingut gaire temps per assaborir la classificació europea perquè demà mateix ja reprenen la lliga amb el partit a casa (17 h) contra un Inter en hores baixes (onzè amb 11 punts). Serà una setmana amb doble jornada, perquè dissabte tornen a jugar al Palau contra el Còrdova (19 h).

Aspirarà a organitzar la fase final a Granollers

El Barça aspirarà a organitzar la final a quatre de la Champions, però no al Palau Blaugrana, sinó amb el Palau d’Esports de Granollers com a escenari. En tot cas, és difícil que la candidatura blaugrana sigui l’escollida i vistos els precedents el més factible és que es faci a Portugal, pel fet d’haver-hi dos equips de lliga lusitana entre els classificats. La seu es determinarà en un pròxim congrés de la UEFA entre el 16 i el 17 de desembre. Un cop escollit l’amfitrió, ja es farà el sorteig de les semifinals al mateix escenari de la competició. Les dates de la F4 ballen entre el 28 i el 29 d’abril les semifinals, i el 30 d’abril i l’1 de maig la final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)