El mur de Granollers

Handbol. La selecció espanyola, amb Cesáreo i Gassama com a referents en defensa, tomba Alemanya i es guanya el bitllet per a les semifinals del mundial

Espanya 26 Alemanya 21

ESPANYA:Castellanos; Martín (3), Espínola, Fernández (3), Barbosa (2), Cesáreo, Gutiérrez (1) -set inicial-; Navarro (p.s.), Arderius, Campos (7), Etxeberria (3), López, Gassama, Hernández (2), Rodríguez (1) i Arcos(4).ALEMANYA:Eckerle; Lauenroth (2), Smits (1), Grijseels (3), Schmelzer (4), Bolk, Berger (1)–set inicial–; Filter (p.s.), Kalf (2), Petersen, Stolle, Zschocke (2), Degenhardt, Maidhof (6), Schulze i StockschladerPARCIALS:0-3, 2-5, 3-6. 7-8, 11-9, 14-10; 16-12, 18-15, 21-17, 22-17, 23-20 i 26-21.ÀRBITRES:Christiansen i Hansen. Exclusions: Gassama, per part d’Espanya, i Smits (2) i Zschocke, per part d’Alemanya.PÚBLIC:Uns 1.600 espectadors

La selecció espanyola es va guanyar el bitllet per a les semifinals del mundial de Granollers després de tombar Alemanya amb un gran sacrifici defensiu i amb el dinamisme de Carmen Campos i Paula Arcos, escollida la jugadora del partit, com a principals referents ofensius. Les catalanes Eli Cesáreo i Kaba Gassama es van convertir en les líders de l’eix de la defensa i van resultar fonamentals en la reacció de l’equip amfitrió després d’un mal inici de partit (3-7). El rival del conjunt espanyol en les semifinals de divendres serà el vencedor del partit que enfrontarà avui Noruega amb Rússia (17.30 h).

La selecció germànica va colpejar primer. Amb una gran solidesa defensiva i sortint al contraatac, va segellar un primer parcial de 0-3 que va forçar José Ignacio Prades a esgotar el primer temps mort del partit (4:31). Al conjunt local li costava Déu i ajuda veure porteria –va necessitar 7:51 per fer el primer gol– i l’equip alemany continuava marcant el ritme de joc (3-7). Un parell de gols de la basca Maitane Etxeberria, un bòlid a l’extrem, van donar aire a les amfitriones, però la reacció va venir sobretot per la pujada de la intensitat defensiva, amb les catalanes Cesáreo i Gassama marcant territori a l’eix central. La recuperació de pilotes, les aturades de Merche Castellanos, la direcció d’Almudena Rodríguez i els gols de penal de Carmen Campos (4 de 4) van capgirar el guió i van permetre que Espanya marxés al descans amb quatre gols d’avantatge (14-10) després d’un parcial d’11-3.

Després d’un intercanvi de gols en els primers minuts un cop superada la represa, Alemanya va apostar pels atacs amb set jugadores i una defensa 5-1. Amb aquestes variants, va anar guanyant terreny al rival i es va col·locar amb un inquietant 19-17. L’equip de Prades va superar uns instants de dubtes i va replicar amb un parcial de 4-0, amb gols de Paula Arcos, d’Ainhoa Hernández (a porteria buida) i dos d’Alicia Fernández (23-17). Alemanya encara va tenir una última reacció (23-20), però no va poder passar d’aquí i va acabar claudicant davant les amfitriones.

Dinamarca atura el camí del Brasil (30-25)

La selecció danesa va ser la primera a certificar l’accés a les semifinals després aturar el Brasil (30-25) amb una gran actuació de la seva portera Sandra Toft, escollida la jugadora més valuosa, amb disset aturades i 40% d’encert. L’equip brasiler, amb una defensa 5-1 pressionant, va resistir el torcebraç durant 40 minuts, però va acabar claudicant davant la solidesa defensiva de les escandinaves. Els deu gols de l’extrem Adriana Cardoso no van ser suficients per continuar en la competició. Dinamarca jugarà la semifinal contra el vencedor del França-Suècia d’avui (20.30 h).