Atletisme

Un cap d’any amb festa atlètica a Barcelona

Atletisme. La 23a edició de la Cursa dels Nassos es proposa rebaixar els rècords del món dels 5 km després de la cursa popular dels 10 km

Barcelona farà un any més el seu particular homenatge a l’Home dels Nassos en forma de cursa atlètica, una cita que aquest dia 31 es dividirà en dos, la cursa amb les grans figures que intentaran ni més ni menys que batre tot un rècord o rècords mundials dels 5 km i la prova popular de 10 km amb uns 6.500 corredors pels carrers de la ciutat, també amb algun nom propi.

La 23a edició de la cursa, que es va presentar ahir a l’Ajuntament, amb la presència del seu director, Josep Lluís Blanco, i el regidor d’Esports, David Escudé, repeteix la seva doble aposta, qualitat i quantitat, tot i que la inscripció ha estat reduïda de 8.000 a 6.500 m corredors pel protocol contra la covid-19.

Per mirar que Barcelona figuri com a capital mundial de l’atletisme per un dia, els atletes cridats a lluitar per rebaixar el rècord del món dels 5 km són sobretot els joves etíops Gebregewergs Teklay (20 anys) i Ejgayehu Taye (21). El primer parteix amb la segona millor marca de tots els temps (12:52), a només un segon del rècord de Joshua Cheptegei (12:51), i la segona té la cinquena millor marca de sempre en la categoria femenina (14:14). Altres africans amb possibilitats són l’ugandès Peter Maru (18 anys) i el marroquí Mohammed elGazhouany. Els rècords de la prova són del francès Jimmy Gressier (13:39) i de l’etíop Genzebe Dibaba (15:00).

També hi haurà protagonisme català. Les olímpiques Esther Guerrero i Marta Galimany disputaran les proves dels 5 i els 10 km respectivament. Aquesta última serà la que reunirà la majoria de participants, ja que es tracta de la distància reservada per als corredors populars.

La sortida dels 5 km tindrà lloc a les 19.15 h a l’avinguda Icària. Tots hauran passat un test d’antígens unes hores abans de participar-hi i sortiran plegats, però no s’acostaran els uns als altres fins 3 minuts abans de l’inici. Entre els homes també destaca la presència de l’olímpic madrileny Carlos Mayo (Adidas), segon el 2020 i amb una millor marca de 14:08.

Els 10 km estrenen un recorregut més ràpid. Els corredors sortiran a les 17.12 h. S’han suprimit tres girs en diferents punts i s’ha reduït l’altimetria. Serà més planer i això fa que els rècords de Carles Castillejo (2012) i Rosa Morató (2010) estiguin en perill.

LES XIFRES

12:51
La marca.
El kenyà Joshua Cheptegei té el rècord del món dels 5 km des del 2020 a Mònaco
3
minuts.
Els atletes d’elit no es trobaran fins a l’últim moment, després de passar un test d’antígens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)