El CN Sabadell accedeix a la final de l’Euro Cup, tot i perdre contra el CN Barcelona (8-9)

L’equip vallesà ha fet bons els dos gols de renda del partit d’anada (10-12)

L’Astralpool CN Sabadell serà el finalista català de l’Euro Cup després d’un partit molt igualat i intens contra el CN Barcelona (8-9, i parcials de 2-1, 2-3, 0-2 i 4-3), que ha guanyat el segon assalt però li ha faltat un gol per igualar l’eliminatòria (10-12). L’equip vallesà ha fet valer els dos gols de renda de l’anada i sobretot el suport de l’afició, que omplia les grades de Can Llong. El seu rival serà el Palerm, que amb l’eliminatòria resolta en l’anada –la LEN li va atorgar la victòria per 10-0 per incompareixença del rival per casos de Covid-19– ha cedit avui contra l’Ortigia (7-6) en un partit totalment intranscendent. Les dates de la final seran el 5 i el 26 de març, i encara s’haurà definir on es juga el primer i el segon partit.

Els nervis i les imprecisions s’han fet notar en el tram inicial. L’equip local, amb més ritme, ha estat l’encarregat d’obrir el resultat gràcies a un xut de Lluc Bertran (5:32) al límit de la possessió. Impulsat per la bona defensa, el CN Sabadell ha tornat a colpejar amb un contraatac culminat per Kanstantsin Averka. El conjunt cenebista ha replicat amb una diana d’Abel Ramon des de la boia després d’una gran assistència de Blai Mallarach en la tercera superioritat del partit. Ja en el segon quart, Averka ha tornat a deixar la seva targeta de presentació amb una gran canonada. Però el CNB encara tenia moltes coses a dir i ha capgirat la situació amb un parcial de 0-3 (3-4), amb gols de Guillem García, Marc Valls i Roger Tahull, des de la boia. L’equip de Quim Colet ha tallat la reacció cenebista amb una diana de Dusan Banicevic que ha deixat el parcial al descans amb taules (4-4).

El duel s’ha endurit a la represa i els locals han perdut un dels seus referents en defensa, Ramiro Veich, amb vermella directa. Al CN Sabadell li han entrat els dubtes, s’ha encallat en atac i els de Víctor González han igualat per primer cop l’eliminatòria amb els gols de Valls i de Sam Van den Burg, des dels 2 metres. Ja en l’últim quart, l’equip vallesà ha trencat la sequera amb la tercera diana d’Averka, amb un llançament ajustat per baix, i ha tornat a igualar el partit amb la rematada de Banicevic des de la boia després d’una gran assistència de Bertran. La reacció barcelonina ha estat immediata amb dos grans llançaments de Van den Burg i Blai Mallarach (6-8). Era un partit de ratxes. I el CN Sabadell ha replicat amb dos gols de l’excenebista Fran Valera, en superioritat i després d’un contraatac, que deixaven la final cada cop més a prop dels vallesans. Mallarach ha marcat el 8-9 a 28 segons pel final i els sabadellencs han sabut defensar la pilota fins a l’últim instant.