Waterpolo

Festa grossa per al Sabadell

Waterpolo. El CN Barcelona guanya el segon assalt per la mínima, però l’equip vallesà fa valer els dos gols d’avantatge de l’anada i serà el finalista català de l’Euro Cup contra el Telimar Palerm

Sabadell 8 Barcelona 9

ASTRALPOOL CN SABADELL:Lorrio; Cabanas, Gil, Teclas, Sanahuja, Valera (2), Bertran (1), Bonet, Averka (3), Banicevic (2), López-Escribano, Veich i Serrano.CN BARCELONA:Lloret; López, Van den Burg (2), Valls (2), García (1), Durik, Delgado, Gomà, Tahull (1), Frigola, Mallarach (2), Ramon i Aguilar.PARCIALS:2-1, 2-3, 0-2 i 4-3.ÀRBITRES:Putnikovic i Bikaris. Targetes vermelles per a Veich (16:22), del Sabadell, i García (22:45), del Barcelona, per tres exclusions.

L’Astralpool CN Sabadell serà el finalista català de l’Euro Cup després de dos assalts d’alt voltatge, en què l’equip vallesà va acabar fent bons els dos gols d’avantatge de l’anada (10-12) amb el suport inestimable de l’afició que ahir omplia a rebentar la Bombonera de Can Llong, ara Finetwork Aquatics. El CN Barcelona, guanyador per la mínima del segon assalt, va portar el duel fins al límit, fins a dues vegades va igualar l’eliminatòria (4-6 i 6-8), i va acabar claudicant amb el cap ben alt després de tota una festa del waterpolo català. El CN Sabadell, finalista el 2012, tindrà l’oportunitat de lluitar pel seu primer tron continental contra el Palerm, que ahir va cedir per 7-6 contra l’Ortigia en un partit totalment intranscendent. En l’anada havia vençut per 10-0, el resultat que li va atorgar la LEN per incompareixença del rival, afectat per un brot de la covid-19. La final, també a doble partit, es jugarà entre el 5 i el 26 de març, tot i que encara s’ha de resoldre on es jugarà l’anada i la tornada.

Els nervis i les imprecisions es van fer notar en el tram inicial. L’equip local, amb més ritme, va ser l’encarregat d’inaugurar la final gràcies a un xut de Lluc Bertran (5:32) al límit de la possessió. Impulsat per la bona defensa, el CN Sabadell va tornar a colpejar amb un contraatac culminat per Kanstantsin Averka. El conjunt cenebista va replicar amb una diana d’Abel Ramon des de la boia després d’una gran assistència de Blai Mallarach en la tercera superioritat del partit. Ja en el segon quart, Averka, un dels protagonistes de la semifinal, va tornar a deixar la seva targeta de presentació amb una gran canonada. Però el CNB encara tenia moltes coses a dir i va capgirar el panorama amb tres dianes consecutives de Guillem García, Marc Valls i Roger Tahull. L’equip de Quim Colet va tallar la reacció cenebista amb una acció de Dusan Banicevic des de la boia que signava les taules abans del descans (4-4).

El duel es va endurir després de la represa i els locals van perdre un dels seus referents en defensa, Ramiro Veich, amb vermella directa. El CN Sabadell va passar per moments de dubtes, es va encallar en atac i els de Víctor González van igualar per primer cop l’eliminatòria amb els gols de Valls i de Sam van den Burg, des dels 2 metres (4-6). L’equip vallesà no va tornar a veure porteria fins a l’últim quart. La tercera diana d’Averka, amb un llançament ajustat per baix, va trencar la sequera i una rematada de Banicevic des de la boia després d’una gran assistència de Bertran va tornar a restablir l’equilibri. La reacció barcelonina va ser immediata amb dos grans llançaments de Van den Burg i Blai Mallarach (6-8). Era un intercanvi de ratxes quan la semifinal ja s’apropava a la resolució. L’aparició de Fran Valera en el tram final va ser providencial. Un gol en superioritat i un altre de contraatac van tornar a igualar el resultat, mentre en defensa Edu Lorrio es feia fort sota els pals. Mallarach va tornar a posar la por al cos (8-9) als locals, però amb 28 segons de joc ja no hi va haver temps per a més ensurts i el premi gros va ser per al CN Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.