Esports de muntanya

L’europeu fa pujada

Esquí de muntanya. El suís Werner i la francesa Gachet guanyen l’or en l’exigent cursa vertical en què Oriol Cardona, amb més desgast, acaba catorzè

La cursa vertical del campionat d’Europa d’esquí de muntanya a Boí Taüll va ser un test d’esforç brutal per als millors especialistes continentals. El suís Martin Werner (1989) i la francesa Axelle Gachet (1992) van alçar els braços en solitari després de superar en menys de mitja hora el mur col·locat entre la base de l’estació i l’arribada al coll de Roies (2.540 m).

El banyolí Oriol Cardona (1994), campió el dia abans de l’esprint, portava més competició a les cames que la majoria dels seus rivals després d’haver encadenat qualificació, quarts de final, semifinals i final. Tampoc és la seva disciplina preferida encara, tot i que és el campió espanyol i va ser cinquè a la copa del món d’Adamello. Per al campió (22:55.8) l’or és tot un alliberament ja que és tot un especialista a quedar segon a les grans proves del circuit mundial: dues medalles de plata a Adamello i dues a la Mezzalama. El suís va deixar enrere l’italià Alex Oberbacher i el belga Maximilien Drion. L’altre català que va disputar la prova, el jove esquiador de Vilajuïga Pau Coll, va ser 39è i va acabar baldat també per l’esforç.

En la cursa femenina el triomf d’Axelle Gachet no va ser una sorpresa i, de fet, la diferència amb la segona, 48 segons, ho corrobora. La francesa ha guanyat nou de les deu curses que ha disputat aquesta temporada en el calendari internacional. Només se li va escapar la cursa vertical a la Comapedrosa (Andorra). Demà torna a ser la favorita per conquerir la cursa individual. En el podi la van acompanyar la sueca Tove Alexandersson, que va repetir el segon lloc de l’esprint, i l’austríaca Sarah Dreier.

Els altres catalans que van competir en les diferents categories van ser Ares Torra (8a), Maria Costa (10a), Marc Raduà (11è) i Tomeu Comelles (26è) en la categoria sub-20, i Berta Guitart (6a), Martina Gonfaus (12a), Gael Álvarez (17è) i Biel Pujol (20è), en la sub-18.

Dia de descans

Els esquiadors, sobretot els que van fer doblet en les dues primeres jornades, podran reposar avui. Hi haurà un gran dinar a les pistes i la reunió de capitans per preparar la jornada de dissabte, amb la cursa individual amb sortida i arribada al Pla de Vaques. El recorregut combinarà diferents pujades, trams a peu amb els esquís a la motxilla i baixades al voltant de Raspa Roies. Amb l’arribada del cap de setmana també s’espera més ambient a tota la zona de la cursa.

El campionat acabarà diumenge amb els relleus. No només Cardona aspira a fer un altre podi, també alguns dels joves sub-20 i sub-18 que estan competint a un alt nivell.

LA DADA

2
medalles de plata
ha guanyat la sueca Tove Alexandersson en dos dies a Boí Taüll
Categoria masculina
1r M. Werner (Suïsa) 22:58
2n A. Oberbacher (Itàlia) 23:18
3r M. Drion (Bèlgica) 23:24
4t X. Gachet (França) 23:27
5è M. Anthamatten (Suïssa) 23:28
14è Oriol Cardona 24:12
39è Pau Coll 27:01
Categoria femenina
1a A. Gachet-Mollaret (França) 22:58
2a T. Alexandersson (Suècia) 26:46
3a S. Dreier (Àustria) 27:25
4a V. Kreuzer (Suïssa) 27:41
5a A. Schmid (Suïssa) 27:53
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)