Més esport

El diploma de la dansa

Patinatge artístic sobre gel. Adrià Díaz i Olivia Smart interpreten la seva coreografia de manera espectacular en la dansa lliure, pugen un lloc i acaben vuitens als Jocs de Pequín

El diploma olímpic i la vuitena posició d’Adrià Díaz i Olivia Smart en la dansa dels Jocs Olímpics de Pequín va ser el resultat de l’espectacular interpretació de la seva coreografia en la dansa lliure amb la música de I was Always There, The Mask of Zorro. El barceloní i l’anglesa nacionalitzada van estar molt segurs i coordinats sobre la pista de gel i van aconseguir la seva millor puntuació de sempre amb 121. 41 punts, amb 67.71 en l’execució tècnica i 53.70 en la presentació. Aquesta va ser la sisena millor nota de les vint parelles, que, sumada als 77.70 que van aconseguir en la dansa rítmica i que els va situar novens, els va portar a una impressionant nota de 199.11 i a la vuitena posició final. Les dues notes superen àmpliament les que van fer en el recent europeu, on van ser quarts, i són nou rècord d’Espanya.

Adrià Díaz, de 31 anys, ja havia participat als Jocs de Sotxi el 2014 i va ser tretzè amb la madrilenya Sara Hurtado com a parella. Per Olivia Smart, nascuda a Sheffield i de 24 anys, va ser el seu debut olímpic. La seva parella de dansa es va formar el desembre del 2015.

El títol i la medalla d’or olímpica va ser per als francesos Gabriella Papadakis i Guillaume Cizeron, que van sumar un total de 226,98 punts. Ja havien sigut els millors en la dansa rítmica (90.83) i en la dansa lliure ho van tornar a ser amb 136.15 punts. Les tres puntuacions són nous rècords mundials. Els quatre vegades campions mundials i segons als Jocs del 2018 van dominar completament. La medalla de plata la van aconseguir els russos Viktoria Sinitsina i Nikita Katsalapov, actuals campions mundials, amb 220,51 punts i van completar el podi els nord-americans Madison Hubbell i Zach Donohue, amb 218,02 punts.

Semifinal d’hoquei gel

El Canada i els Estats Units jugaran la final femenina d’hoquei gel. Les canadenques van golejar Suïssa (10-3) i les nord-americanes van superar Finlàndia (4-1). La nord-americana Kaillie Humphries va guanyar la medalla d’or en el bobsleigh monobob femení, que ha debutat als Jocs. La xinesa Xu Mengtao va aconseguir el títol en els salts acrobàtics femenins i ja té dues medalles, després de la plata en la prova per equips mixtos. En la prova per equips de salt des del trampolí llarg, la medalla d’or va ser per a Àustria.

Dansa
1r Papadakis-Cizeron (França) 226.98
2n Sinitsina-Katsalapov (Rússia) 202.51
3r Hubbell-Donohue (EUA) 281.02
4t Chock-Bates (EUA) 214.77
5è Guignard-Fabbri (Itàlia) 207.04
6è Stepanova-Bukin (Rússia) 205.07
7è Gilles-Poirier (Canadà) 204.78
8è Smart-Díaz 199.11
9è Fournier-Sorensen (Canadà) 192.35
10è Fear-Gibson (G. Bretanya) 191.64
11è Hawayek-Baker (EUA) 189.74
12è Wang-Liu (Xina) 184.42
13è Lajoie-Lagha (Canadà) 181.02
14è Davis-Smolkin (Rússia) 179.82
15è Turkkila-Versluis (Finlàndia) 173.88
No podem demanar més, estem molt contents, molt, molt, molt contents
Estàvem nerviosos abans de començar, però ens hem dit que era simplement un altre programa com el que fem tots els dies
Veníem a gaudir, però sabíem que hi havia possibilitats. Ho vam tenir al cap durant tota la setmana. S’havia de patinar bé perquè el nivell és molt alt
Me n’hauria anat molt trist, si no haguéssim aconseguit el diploma olímpic
Adrià Díaz

Quim Salarich està molt motivat per afrontar l’eslàlom de dimecres

L’osonenc Quim Salarich tancarà dimecres la participació catalana als Jocs Olímpics de Pequín disputant l’eslàlom. L’esquiador de Mallà, de 28 anys, afrontarà la seva segona experiència olímpica molt motivat, en bona part per la medalla de plata que va aconseguir Queralt Castellet en el mig tub de surf de neu. “La veritat és que jo estic molt motivat, el seu èxit a mi em dona molta motivació per a la meva prova”, va comentar Quim Salarich, que va debutar en uns Jocs a PyeongChang el 2018. L’osonenc disputarà la primera baixada la matinada de dimecres, a les 3.15 hora catalana, i la segona on es decidirà el títol està prevista per a les 6.45 h. Quim Salarich està en un bon moment i aquesta temporada ha acabat entre els quinze millors en dues proves de la copa del món, i als Jocs de Pequín buscarà un bon resultat i, si pot, repetir en el top 15 final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)