Més esport

Valíeva pot competir

Patinatge artístic. El TAS permet que la russa, de 15 anys, disputi avui la prova individual femenina, però recorda que la investigació sobre el seu possible dopatge segueix endavant

El Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) permet que la patinadora Kamila Valíeva disputi avui la prova individual femenina en els Jocs de Pequín. Ha rebutjat els recursos contra la decisió de l’Agència Russa Antidopatge (Rusada) d’aixecar la sanció a l’esportista. El TAS ho argumenta en “els principis fonamentals d’equitat, proporcionalitat”, i el “dany irreparable” que podria patir la patinadora, ja que el positiu no s’ha produït en els Jocs i encara s’està investigant. Per això recorda que Kamila Valíeva, persona protegida perquè és menor de 16 anys, continua subjecta a un procediment disciplinari pel positiu de la prova antidopatge del desembre de l’any passat.

La patinadora russa va donar positiu per trimetazidina (medicament contra l’angina de pit que figura en la llista de productes prohibits) en un control previ als Jocs i es va saber en plena competició olímpica. Va ser suspesa per la Rusada, que després li va aixecar la sanció preventiva. Això va fer que el Comitè Olímpic Internacional (COI), l’Agència Mundial Antidopatge (AMA) i la Federació Internacional de Patinatge (ISU) presentessin el recurs davant el TAS.

Sense medalles

El COI va acatar la resolució, però va decidir que no hi haurà cerimònia d’entrega de medalles si la russa, que és una de les favorites, n’ha de rebre una. També va demanar a la ISU que si Kamila Valíeva està entre les 24 primeres del programa curt i que passen a la final del programa llarg, siguin 25 les classificades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)