Més esport

La defensa de Valíeva diu que es va contaminar amb un medicament de l’avi

La patinadora russa va donar positiu per un medicament que es fa servir per tractar l’angina de pit

La defensa de la patinadora artística russa Kamila Valíeva ha al·legat que el seu positiu per dopatge va ser degut a una contaminació involuntària amb un medicament del seu avi. Així ho ha explicat a Pequín el membre del Comitè Olímpic Internacional (COI) Denis Oswald. Kamila Valíeva va donar positiu en un control el 25 de desembre en els campionats russos i se li va trobar la substància prohibida trimetazidina, que es fa servir per tractar l’angina de pit. “El seu argument és que va ser una contaminació amb un producte que pren el seu avi”, va dir Denis Oswald.

La patinadora russa, de 15 anys, disputa avui la competició individual, després de guanyar l’or per equips un dia abans que es conegués el resultat d’aquell control. Kamila Valíeva, va ser suspesa provisionalment, se li va aixecar la suspensió i davant el recurs presentat pel COI, l’Agencia Mundial Antidopatge (AMA) i la Federació Internacional de Patinatge (ISU), el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS), va decidir que podia competir davant el “dany irreparable” que li causaria quedar fora dels Jocs sense que s’hagi pogut entrar encara al fons del cas, i en atenció a la seva edat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)