Més esport

Valíeva també competeix

Patinatge artístic. La russa, de 15 anys, se sobreposa al seu cas de dopatge i, tot i fer alguna errada, ocupa el primer lloc després del programa curt de la prova individual dels Jocs de Pequín

La patinadora russa Kamila Valíeva, de 15 anys, ha estat en el centre d’atenció mediàtic els últims dies pel positiu del mes de desembre en el campionat rus, la sanció, l’aixecament de la sanció i la resolució del Tribunat d’Arbitratge Esportiu (TAS) que li permetia continuar competint en els Jocs de Pequín. En el programa curt de la prova individual, que va fer ahir, va tornar a la pista de gel i va tornar a fer una demostració de la seva capacitat competitiva acabant en la primera posició.

Kamila Valíeva, actual campiona europea, es va saber sobreposar a la pressió que tenia pel cas de dopatge i va ocupar el primer lloc amb una puntuació de 82.16. Va quedar al davant de la seva compatriota Anna Shcherbakova, actual campiona mundial, que va arribar als 80.20. La tercera posició provisional després del programa curt la va ocupar la japonesa Kaori Sakamoto amb 79.84.

Els nervis de la jove patinadora van aparèixer a l’inici del programa curt i va fallar en el primer element tècnic, el triple Axel, evitant per poc la caiguda. Es va recuperar i va fer un gran exercici que va ser puntuat amb 44.51 en l’apartat tècnic i amb 37.65 en la presentació, pel total de 82.16. Quan va acabar Kamila Valíeva no va poder aguantar l’emoció i va plorar al mig de la pista. La russa va estar vuit punts per sota del que va aconseguir en el programa curt de la prova per equips que va guanyar amb Rússia a Pequín, quan va ser puntuada amb 90.18. La segona, Anna Shcherbakova, i la tercera, Kaori Sakamoto, van aconseguir les seves millors puntuacions de la temporada, però van estar per darrere de Kamila Valíeva, que serà la favorita en el programa llarg que es farà demà a les onze del matí hora catalana.

Un medicament de l’avi

El membre del Comitè Olímpic Internacional Denis Oswald va explicar que la defensa de Kamila Valíeva va al·legar que el seu positiu per dopatge va ser degut a una contaminació involuntària amb un medicament del seu avi. La patinadora russa va donar positiu el 25 de desembre en el campionat rus i se li va trobar trimetazidina, una substància prohibida i que es fa servir per tractar l’angina de pit.

MOLT EMOCIONADA

Kamila Valíeva no va poder evitar plorar d’emoció al final, per tot el que ha passat
Programa curt
1a. K. Valíeva (ROC) 82.16
2a. A, Shcherbakova (ROC) 80.20
3a. K. Sakamoto (Japó) 79.84
4a. A. Trusova (ROC) 74.60
5a. W. Higuchi (Japó) 73.51
6a. Y. You (Corea) 70.34
7a. L. Hendrickx (Bèlgica) 70.09
8a. A. Liu (Estats Units) 69.50
9a. Y. Kim (Corea) 67.78
10a. A. Gubanova (Georgia) 65.40
11a. M. Bell (Estats Units) 65.38
12a. E. Brezinova (Rep. Txeca) 64.31
13a. K. Chen (Estats Units) 64.11
14a. N. Schott (Alemanya) 63.13
15a. M. Kawabe (Japó) 62.69

Suter guanya el descens per només 16 centèsimes

La suïssa Corinne Suter va guanyar la medalla d’or i el títol olímpic del descens, la prova reina de l’esquí alpí, en superar per només 16 centèsimes la italiana Sofia Goggia. La campiona mundial es va imposar sobre la pista glaçada de Yanqing a la campiona olímpica en un descens que es va ajornar mitja hora pel fort vent que hi havia i que es va mantenir en la zona alta de la pista. Corinne Suter va fer un temps d’1:31.87 i va quedar al davant de Sofia Goggia (1:32.03), que lidera la copa del món de descens, i que fa tres setmanes encara caminava amb crosses per la lesió que es va fer al genoll al gener i de la qual s’ha recuperat molt ràpidament. La italiana no va poder revalidar el seu títol olímpic del 2018 a PyeongChang. Va completar el podi una altra italiana Nadia Delago (1:32.44) a poc més de mig segon. En la prova de bobsleigh a dos masculina les tres medalles van ser per als alemanys que van fer un triplet. El títol el van guanyar Francesco Friedrich i Thorsten Margis, que van revalidar el títol olímpic que van aconseguir fa quatre anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)