Futbol sala

Els penals donen el títol

Futbol sala. El Barça guanya la supercopa d’Espanya, la tercera, en una final molt disputada contra el Palma. El porter Dídac fa una gran actuació i atura tres penes màximes

Barça 2 (3) Palma 2 (2)

BARÇA:Dídac, Marceino, Dyego, Adolfo i Ferrão –equip inicial–; André Coelho, Povill, Esquerdinha, Pito, Victor Pérez, Ortas i Miquel Feixas.PALMA:Barrón, Tomaz, Nunes. Eloy Rojas i Higos –equip inicial–; Cainan, Mancuso, Marlón, Chaguinha, Gordillo i Fabio.GOLS:1-0 (22’) André Coelho. 1-1 (23’) Marlón. Pròrroga: 1-2 (44’) Mancuso. 2-2 (45’) Adolfo. Penals: Mancuso (0-1), Ferrão (1-1), Nunes (1-2), Dyego (2-2) i Pito (3-2).ÀRBITRES:Carrillo i Cordero. Van ensenyar targeta groga a Dyego, Ferrão, André Coelho i Pito, del Barça, i a Cainan, Marlón i Gordillo, del Palma.

El Barça va haver d’esperar al llançament de penals per guanyar el títol de la supercopa d’Espanya, el tercer en cinc finals disputades. Els blaugrana no van poder superar un Palma molt lluitador i entregat en el temps reglamentari (1-1) ni en la pròrroga (2-2), i les penes màximes van decidir el campió (3-2). Aquest és el primer títol del Barça en la nova etapa amb el nou entrenador, Jesús Velasco, a la banqueta. La final va ser molt disputada, hi va haver força igualtat entre tots dos equips, i el conjunt mallorquí també va fer mèrits i va tenir oportunitats per emportar-se la victòria i el seu primer títol. El seu jugador Eloy Rojas va ser nomenat MVP de la final.

En el conjunt blaugrana hi van haver diversos jugadors destacats en diferents fases del partit. André Coelho va inaugurar el marcador de la final (1-0) en el segon minut de la segona meitat en culminar una gran jugada al primer toc de tot l’equip. Adolfo va empatar de cap (2-2) quan només quedava 1:46 per al final de la segona part de la pròrroga i el Palma ja somiava en la victòria. En els llançaments de penal el gran protagonista va ser el porter blaugrana Dídac, que en va aturar tres: el primer; el quart, amb un 1-2 en contra, i el cinquè, amb 2-2 de parcial. En l’apartat golejador, van marcar pel Barça Ferrão, Dyego i Pito, que va transformar el penal definitiu que va significar el títol.

Molta igualtat

La igualtat en el joc i en el marcador va ser la tònica de la final de la supercopa d’Espanya. El 0-0 inicial es va mantenir durant tota la primera meitat, malgrat que tots dos equips van disposar d’ocasions per avançar-se en el marcador. I quan un equip va marcar, l’altre no va trigar ni un minut a fer l’empat. Els blaugrana es van avançar en l’inici de la segona meitat i el Palma va anivellar el partit mig minut després. En la segona part de la pròrroga va ser a la inversa, i el gol dels balears els va avançar a falta de només dos minuts i mig per acabar. Van ser els blaugrana els que van haver d’empatar i el seu gol va arribar només cinquanta segons després.

Ha estat agònic, i també podia haver guanyat el Palma. Ha estat molt igualat, però al final hem fet servir l’experiència
Jesús Velasco
Molt content per ajudar l’equip a forçar l’empat. M’hi he tirat amb tot per fer el gol amb el cap
Adolfo
A vegades s’encerta i a vegades no. He intentat ajudar l’equip; avui ha sortit bé i som campions