Ciclisme

Dylan van Baarle s’endú la 119a París-Roubaix

Elisa Longo Borghini (Trek) va guanyar la segona edició de la cursa femenina

Dylan van Baarle (Ineos) és el guanyador de la 119a París Roubaix, el tercer monument després de la Milà - Sanremo i el Tour de Flandes –el neerlandès de 29 anys era segon–, amb 257 quilòmetres i endarrerida una setmana en el calendari per no coincidir amb la primera volta de les eleccions franceses.

Elisa Longo Borghini (Trek) va guanyar la segona edició de la cursa femenina, amb un atac a 34 quilòmetres que li permetia a arribar sola. Lotte Kopecky (SD Worx) va guanyar l’esprint pel segon lloc i Lucinda Brand completava el podi amb Ellen van Dijk, també del Trek, setena.

L’Ineos va fort

El conjunt britànic, amb el domini eslovè en les grans voltes per etapes, ha apostat per una clàssica que sempre li havia girat l’esquena i amb tot l’equip al davant ja advertia amb ventalls a 210 quilòmetres que tallaven grans figures com van Aert i Van der Poel. Dylan van Baarle (Ineos) ha marxat sol a 50 quilòmetres per acabar quan el grup de favorits tenia els perseguidors a 45 segons, Wout Van Aert (Jumbo), que havia tingut problemes mecànics que posaven en dubte el seu estat de forma, era el que responia en solitari en una gran exhibició de força i, la reacció de Mathieu Van der Poel (Alpecin) acabava amb un reagrupament de cinc homes juntament amb Stefan Küng (Groupama-FDJ) i Laurent Pichon (Arkéa-Samsic).

Van Aert hi insistia a 45 i una punxada a 40 no li impedia reenganxar-se al grup dels favorits al mateix temps que Matej Mohoric, també per culpa de la mecànica, deixava Tom Devriendt (Intermarche) sol al davant. Yves Lampaert (Quick-Step) i Mohoric saltaven a menys de 30 amb la resta de favorits vigilant-se entre ells i van Baarle marxant de nou en solitari i arribant al davant a 25,7 i amb 34 segons i quedant-se sol al sector de Camphin-en-Pévèle a menys de 20 quan superava el mig minut i entrava al velòdrom amb un minut i mig de coixí per gaudir de l’últim quilòmetre després de 5h37. Wout van Aert ha guanyat l’esprint per ser segon a 1:47 i Küng és tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)