Ciclisme

Tots contra Richard Carapaz

Ciclisme. L’equatorià de l’Ineos, vencedor del Giro el 2019, principal favorit a dur el mallot rosa el dia 29 a Verona en una cursa que comença a Budapest amb De la Cruz i Pedrero a la sortida

Richard Carapaz (Ineos) encapçala les apostes per guanyar el 105è Giro d’Itàlia, que comença avui a Budapest i que té David de la Cruz (Astana) i Antonio Pedrero (Movistar) com a representants del ciclisme català. El campió olímpic (1993) va fer-se un lloc entre els millors del món el 2019 quan guanyava la cursa amb el Movistar. El portuguès João Almeida (UAE), els colombians Iván Ramiro Sosa (Movistar) i Miguel Ángel López (Astana), l’anglès Simon Yates (BikeExchange) o el francès Romain Bardet (DSM) són la resta de favorits. Sense els eslovens Tadej Pogacar i Primoz Roglic, l’Ineos aspira al tercer rosa seguit després d’Egan Bernal (2021) i Tao Geoghegan Hart (2020).

Els 26 quilòmetres repartits en dues contra rellotges, demà (9) i l’últim dia (17), amb pujada a la Torrecella Massimiliana i final a l’Arena –el mateix que coronava l’equatorià fa tres anys– fa que sigui la quantitat més baixa des del 1962. Un recorregut per a escaladors i caçarecompenses com ara Alejandro Valverde o Mathieu van der Poel, que debuta a la cursa després de dur el mallot groc en la seva estrena al Tour l’any passat. Només hi ha sis o set dies per als velocistes –Caleb Ewan (Lotto) és el més fort–, quatre de seguits en la segona setmana. I 50.000 m de desnivell total acumulat: l’Etna (23 km al 6%), en la quarta etapa després de tres a Hongria –avui hi ha final de 5 quilòmetres cap amunt i diumenge, el primer esprint–, el Blockhaus (14 km al 8,5%) diumenge dia 15, i molta muntanya des del 21, amb l’etapa reina el 24, amb la de l’endemà amb més ports i dos dies més sense respir previs a la CRI final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)