Ciclisme

La reVolta es correrà el dia 29 a Sant Cugat amb el mateix recorregut que el 2021

La 3a edició de la Revolta es disputarà el 29 de maig amb sortida i arribada a Sant Cugat, que ja va ser seu de la cursa del 2021. La reVolta és una cursa impulsada per la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva com a mostra del compromís de l’entitat amb el ciclisme femení i té la voluntat de consolidar-se com una cita destacada del calendari. La cursa, que ha estat presentada aquest dimarts al claustre del Monestir de Sant Cugat del Vallès, comptarà amb la participació de diversos equips de categoria internacional UCI Continental. Entre ells, l’equip francès Cofidis –estructura de llarga trajectòria en el ciclisme internacional que ha començat amb força aquest 2022 la seva aposta pel ciclisme femení–i el Massi-Tactic gironí, l’única estructura catalana en l’elit internacional i que l’any passat ja va classificar Mireia Benito, una de les seves corredores, en la quarta posició.

Ruben Peris ha volgut agrair la confiança que l’Ajuntament de Sant Cugat ha dipositat en la reVolta “per consolidar-la amb una identitat i seu pròpia i un recorregut exigent i atractiu que l’any passat ja va oferir un gran espectacle”. I és que el recorregut serà el mateix que el de l’edició anterior, quan va guanyar la ciclista noruega Katrine Aalerud (Movistar Team) en un emocionant esprint: 97,1 Km de recorregut amb sortida i arribada a Avinguda Pla de Vinyet de Sant Cugat del Vallès i els ports puntuables de l’Alt de Capçuda (tercera categoria) i l’Alt de la Creu de l’Aragall (primera), aquest últim a 30 Km de la línia de meta.

“Com a organització, vam seguir apostant pel creixement d’aquesta carrera i per situar el ciclisme femení en el lloc que es mereix”, ha afegit el president de la Volta a Catalunya, qui veu com la versió femenina de la carrera que va arrencar el 2018 segueix fent passos endavant. A més de Cofidis i Massi-Tactic, el nivell esportiu de la prova estarà assegurat amb la presència d’altres equips internacionals UCI d’Espanya com el Team-Farto BTC gallec i ciclistes d’altres equips com el Río Miera-Cantabria Deporte, l’Eneicat-RBH Global o el Bepink italià.

També hi haurà, un any més, presència internacional amb equips de França, Portugal i Colòmbia. A més del Cofidis, hi tornaran a participar les franceses del Groupe Abadie-Le Boulou, amb una important presència de ciclistes catalanes. I també hi serà l’equip portuguès Vélo Performance, dominador l’any passat de la primera edició de la Volta a Portugal, al costat del colombià San Mateo Procycling, que aportarà potencial escalador

L’acte, presentat per la periodista d’Esports de TV3 Marta Bosch al claustre del monestir de Sant Cugat, ha comptat amb la presència i participació de Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès; Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya; Anna Caula, secretària general de l’Esport; Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme, i Martina Moreno, ciclista del Massi-Tactic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)