Esquí

Núria Pau es retira de l’alta competició

Núria Pau (1994) deixa l’esquí professional després de tancar la temporada d’hivern en la què aconseguia disputar els Jocs. L’esquiadora farà un acte de comiat el mes que ve a Ribes de Freser acompanyada de les persones li han donat suport al llarg de la seva trajectòria.

“Ha estat la decisió més difícil que he hagut de prendre mai. Ha estat més difícil decidir deixar l’esquí d’alta competició que decidir seguir endavant en les passades temporades en les que havia d’afrontar la temporada amb recursos privats, sense equip i amb moltes incerteses” diu Pau, que argumenta: “Ho he estat meditant durant un temps perquè volia prendre la decisió correcta, l’esquí de competició és el que més m’agrada i ha estat tota la meva vida. La meva idea era seguir després dels Jocs Olímpics, però en les últimes setmanes he considerat la opció de començar una nova etapa. Hi ha diferents motius pels quals he decidit deixar el món de l’alta competició. Un d’ells son totes les dificultats que haig d’afrontar cada temporada a nivell logístic, econòmic, físic i mental per no comptar amb els recursos necessaris, tot i tenir la sort de comptar amb el recolzament econòmic dels meus patrocinadors als quals estic molt agraïda”.

“El motiu econòmic no és l’únic, ja que en les últimes temporades tampoc havia tingut els recursos necessaris per competir en condicions amb les millors del món i sempre he tirat endavant. En les últimes setmanes m’he plantejat si havia arribat el moment de canviar d’etapa, i finalment he decidit que sí. El fet d’haver aconseguit el meu principal objectiu, participar en uns Jocs Olímpics, també ha fet que em pugui plantejar nous objectius fora de la competició. Com a esportista d’elit, evidentment tenia altres objectius per complir i la idea inicial era seguir després dels Jocs, per la qual cosa ha resultat encara més dur prendre la decisió perquè deixo reptes i objectius per complir. Però ja tinc altres reptes i objectius en ment fora de la competició, així que afronto la nova etapa amb moltes ganes” exposa la ribetana.

“M’agradaria poder traslladar tots els meus coneixements i experiències a l’elit a les generacions que venen per poder seguir promocionant i fent gran l’esquí del nostre país. No deixo l’esquí de competició perquè l’hagi avorrit, al contrari, el segueixo gaudint molt i per això en la nova etapa que comença seguiré vinculada a aquest món que tant m’apassiona. Simplement canviaré de costat i ho viuré des d’una perspectiva nova i il·lusionant” diu pau, que vol seguir vinculada a l’esquí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)