Olimpisme

Samper: “Demanem al govern que presenti una candidatura només catalana als Jocs 2030”

El president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, David Samper, ha demanat avui al govern de la Generalitat en una compareixença pública que presenti una candidatura exclusivament catalana als Jocs d’Hivern del 2030 i ha instat “al COE a ser valent i coherent i acceptar-la”. Samper ha contextualitzat fent un recordatori històric: “El projecte va començar el 2010 a l’ajuntament de Barcelona. Posteriorment, l’alcaldessa actual no hi va creure i va passar a mans de la Generalitat. Els esportistes sempre hi han estat al darrera.” Samper ha qualificat el moment actual “de molt estrany” quan ja s’havia arribat a una acord tècnic “en el qual hi creiem a cegues”, tot i que el govern d’Aragó se n’ha despenjat: “A Catalunya seguim estant d’acord. Si algun soci ha canviat, nosaltres no ho compartim. Sembla que hi haurà competència de llocs amb experiència organitzativa com Salk Lake City (EUA), Sapporo (El Japó) i Vancouver (Canadà), però sabem que el Comitè Internacional vol donar els Jocs a Europa. “Catalunya mai ha presentat una candidatura als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern. Ara, ens toca. Catalunya vol els Jocs”, ha afirmat Samper.

La declaració l’ha fet en una roda de premsa de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, convocada per donar suport a la candidatura, en la qual hi ha pres part l’esquiadora olímpica de Ribes de Freser Núria Pau. “Estic aquí per representar els esportistes. Els Jocs Olímpics i Paralímpics seran l’esdeveniment esportiu més important de la nostra vida”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)