Més esport

Saül Craviotto i Alèxia Putellas, guardonats com a millors esportistes catalans del 2021

El piragüista Saül Craviotto (Lleida, 1984) i la futbolista Alèxia Putellas (Mollet del Vallès, 1994) han estat distingits amb els màxims guardons de la 25a Festa de l’Esport, que organitza la UFEC, el diari Sport i la Secretaria General de l'Esport i que ha tingut com a escenari el CaixaForum de Barcelona.

Sens dubte, son dos dels grans noms del 2021. El piragüista lleidatà, que ja va obtenir aquesta distinció el 2016, perquè amb la plata en la modalitat de K4 dels Jocs de Tòquio es converteix en el primer català a arribar a les cinc medalles olímpiques. I la futbolista molletenca perquè és el buc insígnia del Barça, que el 2021 va signar un triplet històric, amb la Champions de Göteborg al capdavant. Putellas, que demà juga les semifinals de copa contra el Real Madrid, no ha pogut assistir a l’acte i en el seu lloc ha recollit el trofeu la directiva Elena Fort. El president del Barça Joan Laporta ha estat l’encarregat de rebre el premi per al millor equip femení, que també ha estat per al conjunt blaugrana del triplet. Craviotto tampoc ha pogut assistir a la Festa per un problema familiar d’última hora i ha recollit el premi la seva germana Cristina. Tant Saül Craviotto com Alèxia Putellas han enviat paraules d’agraïment pel guardó a través d’un vídeo. Aquesta gal·la s’havia d’haver celebrat el 18 de gener, però es va haver d’ajornar a causa de la pandèmia de la covid-19.

En el quadre d’honor de la jornada també hi figuraven: Xavi Pascual com a millor entrenador després de guanyar tots els títols possibles amb el Barça d’handbol, i amb ple de victòries; Pau Gasol, com a esportista llegendari –va recollir el premi el seu pare, Agustí Gasol–; Elena Ruiz i Èric Pastor, com a esportistes amb més projecció; Sergi Garrote i Núria Marquès, dos dels triomfadors en els Jocs Paralímpics; i Àlex Roca, guardonat amb l’esperit esportiu i que es va emportar una de les grans ovacions de la jornada després d’un discurs molt emotiu i inspirador. En el cas de Gasol, completa el triplet. Va ser esportista amb més projecció el 2000; millor esportista el 2001 i el 2006, i finalment esportista llegendari tot just després de rebre la creu de Sant Jordi. La Federació Catalana d’Hoquei sobre herba ha rebut el guardó a la gestió esportiva, distinció que ha recollit el seu president Xavier Adell.

En motiu del 25è aniversari de la Festa també s’ha tingut un record per als millors esportistes absoluts escollits en edicions anteriors. Durant l’acte també s’ha fet un reconeixement en motiu del seu centenari a la Federació Catalana Natació, la Joventut Atlètica Sabadell, el Club d’Escacs Badalona, la UE Santboiana, la Joventut Bisbalenca, La Granada CF, el Llavaneres CE, la Mataronesa UD, el Vilassar Dalt CE i el CT Terrassa.

En l’acte de reconeixement als millors esportistes catalans del 2021 hi ha assistit la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física Anna Caula, el president de la UFEC Gerard Esteva i el vicepresident del Comitè Olímpic Internacional Juan Antonio Samaranch Salisachs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)