Tennis

Nadal elimina Djokovic, el campió, i accedeix a la semifinal de Roland Garros

El manacorí derrota el serbi per 6-2, 4-6, 6-2 i 7-6 (4) en un partit espectacular de més de quatre hores

Rafal Nadal s’ha classificat per la porta gran per a la semifinal de Roland Garros en deixar fora de competició l’actual campió i número 1 mundial, Novak Djokovic. El manacorí, cinquè cap de sèrie, va guanyar per 6-2, 4-6, 6-2 i 7-6 (4) després de quatre hores i dotze minuts (el duel va acabar cap a quarts de dues de la matinada) d’intensa lluita, cops magistrals i un partit espectacular. Aquest era el partit 59 entre els dos jugadors, i el serbi continua amb avantatge amb 30 victòries per 29 del manacorí.

Nadal va iniciar el partit trencant el servei de Djokovoic i va començar a encarrilar el primer set. Un nou break en el cinquè joc el va dura la victòria en el primer parcial per 6-2. El segon set es va iniciar igual, amb un trencament de servei del manacorí al servei, però va arribar després de més de 13 minuts de lluita. Un nou break va situar el 3-0 per Nadal, i es va iniciar la reacció de Djokovic, que va guanyar quatre jocs consecutius amb dos trencaments de servei, el segon (3-3), després de 15 minuts d’intens joc, grans cops i alternatives. El serbi va continuar dominant i fent el seu millor joc fins a guanyar el set (4-6) i va igualar el partit. Per tercera vegada seguida, Nadal va trencar el servei de Djokovic en el primer joc del set, el tercer, i en aquesta ocasió no va deixar reaccionar el serbi. Es va mostrar segur amb el seu servei, es va situar amb un 5-1 i es va endur la tercera màniga (6-2). En el quart set, va ser Djokovic qui va agafar avantatge amb un trencament en el segon joc i va arribar a dominar per 1-4. Nadal es va centrar, va tornar a colpejar fort i amb molta precisió, i va anivellar el partit, que arribava a tie-brak. El manacorí es va avançar i es va endur el triomf i la classificació per 7-6 (4).