Handbol

Retorn al futur

Handbol. El Sarrià i el Bordils, que el curs que ve es retrobaran a la primera estatal per primer cop des del 2013, s’enfronten al pavelló de la UES (20.30 h) en els quarts de la copa catalana

El sorteig dels quarts de final de la copa catalana emparella el Sarrià i el Bordils, a un partit i amb l’accés a la final a quatre del cap de setmana que ve a Barberà del Vallès com a premi. Els dos finalistes de la competició juguen la supercopa a l’estiu i, d’aquesta manera, s’assegura rebre el Barça o el Granollers.

El derbi gironí és al pavelló de la UES (20.30 h), on es va viure l’últim enfrontament entre els dos equips a Plata el curs 2020/21. Va ser l’últim dels bordilencs en aquesta categoria, on van estar vuit temporades. I era sense públic i amb empat al marcador (24-24), amb victòries visitants en els dos anteriors derbis en la categoria. L’últim duel entre els primers equips dels dos clubs a la primera estatal, la categoria en què es retrobaran el curs que ve després del descens de l’equip de Josep Espar, que continuarà com a director esportiu i entrenador, també va ser a Sarrià de Ter: 28-27 el 13 d’abril del 2013. D’aquella tarda de primavera es mantenen Nitu Pórtulas, Josep Ballester i Juli Fina, per als locals, que també entrenava Espar, i Joan Vilanova i Ignasi Moreno per als visitants.

El Sarrià ja sap que Mauro Jaureguiberry (Villa de Aranda), Oriol Teixidor (Novàs) i Aleix Toro marxen, mentre que Pórtulas i Balle podrien jugar el seu últim derbi. Martí Arnau i Adrià Serrano han de tornar a passar per la sala d’operacions i es dona per fet que pràcticament estaran un altre curs en blanc. El club sarrianenc confia en l’equip que ha acabat el curs a Plata, un bloc molt jove –la convocatòria en l’últim desplaçament, a Sòria, tenia 18 anys i mig de mitjana d’edat– i que fa set dies deia adeu a tres anys a Plata amb triomf contra l’Aranda (27-26).

El Bordils, que va superar el Sant Esteve Sesrovires en l’anterior eliminatòria (39-37 al Blanc i Verd, després d’anar 8-13 a l’inici), arriba a la cita després d’un primer curs a la primera estatal en què acaba vuitè en la lliga, amb 14 victòries –tres en els últims 11 partits–, un empat i 15 derrotes. Fa dos mesos s’anunciava el relleu a la banqueta. Gerard Farrarons i Josep Mitjà substitueixen Lluís Ferrer, assistent de Pau Campos a Plata. Joan Vilanova i Ignasi Moreno són els jugadors que ja han dit que no continuaran la temporada que ve.

El tercer equip de la demarcació gironina, el Banyoles, que entrena Pere Coll –l’entrenador amb qui puja el Sarrià– i té Esteve Ferrer –central emblemàtic del Bordils, que també va jugar al Sarrià–, també jugarà a la primera estatal el curs que ve, després de fer la millor temporada de la seva història: novè. L’equip del Pla de l’Estany va superar el Sant Vicenç (26-28) en la primera eliminatòria de la copa i als quarts tenia el Sant Cugat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)