Esports de muntanya

Bon cartell de participació a l’Olla de Núria

Es disputa aquest cap de setmana amb la tradicional cursa clàssica i la novetat de la prova nocturna divendres a la nit

L’Olla de Núria manté per aquesta XV edició el seu tradicional traçat, però també presenta novetats, i un bon cartell de participació internacional i catalana. La cursa de la Vall de Núria es continuarà fent sobre una distància de 21,5 km i un desnivell positiu de 1.900 m, en un recorregut circular amb sortida i arribada al Santuari de Núria, pujant cims emblemàtics com el Puigmal (2.913 m), el Segre (2. 809 m), el Pic de Finestrelles (2. 827 m) i el Pic de l’Àguila (2.120 m). La prova tornarà a formar part del circuit Golden Trail Nacional Series Espanya & Portugal, i serà la seva segona cita.

En aquesta edició hi haurà una destacada participació i entre les favorites hi ha Oihana Kortazar que al 2021 va ser tercera i va acabar vuitena en la recent Zegama. També hi serà Sara Alonso, que va ser tercera a la Zegama-Aizkorri, dissabte passat. Ja va disputar l’Olla l’any passat i va acabar onzena. Dues catalanes lluitaran pels llocs capdavanters, Núria Gil, que va estar entre les deu millors en la passada edició i ve de ser sisena a la Zegama, i Anna Comet que el mes de març va guanyar la dura Marathon de Sables.

En la categoria masculina Oriol Cardona, que va guanyar els anys 2018 i 2019, ve de fer una gran temporada d’esquí, i ha iniciat amb èxit aquesta campanya guanyant a la Berga-Rasos-Berga, i fent el rècord del KV de Zegama-Aizkorri amb 32:59. El seu gran rival pot ser Pere Rullán que aquest any ha tornat a ser el campió d’Espanya de KV FEDME, i que compte amb tres victòries a l’Olla Vertical (2016, 2017 i 2021) i un tercer lloc a la distància clàssica. Entre els favorits hi ha dos joves que s’estrenen a la prova de la Vall de Núria com Antonio Martínez, tretzè a la Zegama i Daniel Castillo que aquesta any ja ha guanyat dues proves, Trail Rocacorba i Tras Cap de Creus. També estaran competint als 21,5 km Jordi Alís, Victor de l’Aguila i Ricardo Cherta.

La novetat d’aquesta edició serà la disputa divendres a la nit de l’Olla nocturna, una cursa curta, de 12 km que passarà pel coll de Finestrelles, i el coll d’Eina, per baixar fins al Santuari de la Vall de Núria. Completa el programa una nova edició de l’Olla vertical amb els 3,78 km i gairebé 1.000 m de desnivell positiu que es farà dissabte al matí amb sortida al Santuari de Núria i arribada al Puigmal. Diumenge al matí, després de la sortida de l’Olla clàssica, es disputarà l’Olla Júnior per a les categories júnior i infantils..