Natació

Ledecky guanya els 1500 lliure i obté el segon or en el mundial de Budapest

La nord-americana Katie Ledecky ha fet encara més gran la seva llegenda en conquerir la seva segona medalla d’or en els presents mundials de Budapest, després d’imposar-se aquest dilluns a la final dels 1.500 lliure amb un temps de 15:30.156, la siena millor marca de sempre. Ledecky té en el seu poder divuit de les vint millors marques de la història en la distancia.

La nord-americana, però, ha compartit el protagonisme amb l’italià Thomas Ceccon, que ha aconseguit el primer rècord del món d’aquests campionats, en establir una nova plusmarca dels 100 esquena amb un temps de 51.60 segons. Marca que no només va servir el nedador transalpí, de 21 anys, per penjar-se la medalla d’or, sinó per fer oblidar l’absència dels russos Evgeny Rylov i Kliment Kolesnikov, or i plata als passats Jocs Olímpics de Tòquio, absents de la capital magiar per les sancions imposades a Rússia per la invasió d’Ucraïna. Sense la presència dels russos el triomf semblava destinat al nord-americà Ryan Murphy, el plusmarquista universal vigent, que buscava a Budapest el seu primer títol de campió del món en una prova individual. Un favoritisme que Murphy, que va aconseguir el doblet als 100 i 200 esquena als Jocs de Rio 2016, va semblar fer evident en un trepidant primer llarg que el va situar al capdavant de la prova amb un avantatge de 12 centèsimes sobre Ceccon. Diferència que l’italià va eixugar completament amb un sensacional gir que li va permetre afrontar a la primera posició un últim llarg en què Ceccon va volar per arrabassar no només la medalla d’or, sinó també el rècord del món a un Ryan Murphy, que va haver de conformar-se, una altra vegada més en un mundial, amb la medalla de plata.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)