Ciclisme

Els Pirineus i la crono de dissabte, la traca final

Ciclisme. Tour de França. El danès Jonas Vingegaard (Jumbo) afronta una última setmana d’alta exigència amb 2:22 sobre l’eslovè Tadej Pogacar (UAE) i tots dos equips amb baixes

El gran grup del Tour de França 2022 es va prendre ahir un últim repòs camí de París, abans d’afrontar la decisiva tercera setmana, amb els Pirineus com a plat fort i la contrarellotge definitiva de 40,7 quilòmetres, en vigílies del passeig triomfal del vencedor pels Camps Elisis.

Tant el Jumbo del líder jonas Vingegaard com l’UAE de l’aspirant Tadej Pogacar, que no es rendeix i anticipa que atacarà, afronten la darrera setmana amb només cinc efectius. La covid-19, el desgast i la calor han anat provocant la disminució d’efectius. Les retirades diumenge de l’eslovè Primoz Roglic i del neerlandès Steven Kruijswijk fan mal al Jumbo, tenint en compte que haurien estat bàsiques a les rampes pirenaiques.

El descans era ben esperat després de les dues primeres setmanes de competició i la calor, que ha estat protagonista els últims dies i que ha contribuït a incrementar la fatiga, prou evident després de superar els Alps. Tot i que ja se sap que, de vegades, la jornada descans és la prèvia d’un dia costerut. El pilot afrontarà avui una etapa denominada per l’organització com de mitja muntanya, entre Carcassona i Foix, de 178, 5 quilòmetres de recorregut i que marca el retrobament amb els Pirineus, que pronunciaran el veredicte final en tres etapes, dues d’alta exigència amb final en alt. L’aperitiu d’avui presenta dos ports de primera, Lers i Péguère, el cim del qual és a 27 quilòmetres de la meta. Les altres dues grans cites són la de Peyragudes, amb el Val-Lauron com a rampa de llançadora –demà–, i la d’Hautacam dijous–, després de pujar l’Aubisque i Spandelles. Després, transició en pla a Cahors i la crono definitiva a Rocamadour de dissabte per donar l’última pinzellada a la general.

General (2.547,8 km)
1r J. Vingegaard (Jumbo) 59h58:28
2n T. Pogacar (UAE) a 2:22
3r G. Thomas (Ineos) a 2:43
4t R. Bardet (DSM) a 3:01
5è A. Yates (Ineos) a 4:06
6è N. Quintana (Arkeo) a 4:15
7è L. Meintjes (Intermarché) a 4:24
8è D. Gaudu (Groupama) m. t.
9è T. Pidcock (Ineos) a 8:49
10è E. Mas (Movistar) a 9:58
43è M. Soler (UAE) a 1h21:58
Muntanya
1r S. Geschke (Cofidis) 46 punts
2n L. Meintjes (Intermarche) 39
3r N. Powless (EF Education) 37
Regularitat
1r W. van Aert (Jumbo) 378 punts
2n T. Pogacar (UAE) 182
3r J. Philipsen (Alpecin) 176
Joves
1r T. Pogacar (UAE) 60h00:50
2n T. Pidcock (Ineos) a 6:27
3r B. McNulty (UAE) a 57:43
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)