Més esport

Els European Championships s’inicien amb 39 catalans

Poliesportiu. Munic és la seu dels europeus de nou esports. Avui comencen el rem, el ciclisme en pista, l’escalada esportiva i la gimnàstica artística

Els European Championships que engloben els campionats d’Europa de nou esports diferents a la localitat alemanya de Munic tindran la presència de 39 esportistes catalans. Aquests europeus es comencen a disputar avui i s’acabaran el 21 d’aquest mes. Els representants catalans estaran presents en vuit esports, el rem, el ciclisme, l’escalada esportiva, la gimnàstica artística, el triatló, el tennis de taula, l’atletisme i el piragüisme esprint, i l’únic en què no competiran serà el volei platja.

En total està prevista la presència de 4.700 esportistes de més de 140 països i es repartiran 177 medalles d’or. La idea de disputar campionats d’Europa de diferents esports en una sola ciutat es va iniciar l’any 2018 a Glasgow, Escòcia, i en aquella ocasió se’n van reunir vuit. Aquesta és la segona vegada que es porta a terme.

Els remers, els gimnastes, els ciclistes de pista, els escaladors i els gimnastes seran els primers d’entrar en acció, avui mateix, mentre que demà arribarà el torn dels triatletes i dissabtes els jugadors de tennis de taula. L’esport amb més presencia mediàtica és l’atletisme, que es començarà a disputar dilluns vinent, dia 15. En aquest esport és on hi ha el nombre més gran d’esportistes catalans, amb un total de 16. El piragüisme d’esprint es posarà en marxa la setmana vinent, el dijous 18, i l’última disciplina que es disputarà serà el BTT, que tindrà l’inici de la competició el divendres 19.

REM
(de l’11 al 14 d’agost)
Aleix Garcia (CN Banyoles), Manel Balastegui (CN Banyoles), Jordi Jofre (CN Banyoles), Aida Cid (CN Amposta), Julia Ros (Olímpic Barcelona), Nuria Puig (CN Amposta) i Josefa Benítez.
CICLISME EN PISTA
(de l’11 al 16 d’agost)
Helena Casas (GN6 Cycling Team) i Erik Martorell.
ESCALADA ESPORTIVA
(de l’11 al 18 d’agost)
Aida Torres i Carla Martínez.
GIMNÀSTICA ARTÍSTICA
(de l’11 al 21 d’agost)
Alba Petisco (CG Esplugues les Moreres), Lorena Medina (Egiba Manresa), Paula Raya, Joel Plata (CG Sant Boi) i Thierno Diallo (Egiba Manresa).
TRIATLÓ
(del 12 al 14 d’agost)
Anna Godoy i Genís Grau.
TENNIS DE TAULA
(del 13 al 21 d’agost)
Sofia-Xuan Zhang (Girbau Vic), Mariona Munné (UE Sant Cugat) i Joan Masip (Asisa Borges Vall).
ATLETISME
(del 15 al 21 d’agost)
Jaël Bestuè (FC Barcelona), Marina Martínez (New Balance), Xènia Benach (València), Sara Gallego (Nike), Marta Galimany (Adidas), Laura Redondo (FC Barcelona), Raquel González (FC Barcelona), Mar Juarez (Avinent Manresa), Laura Hernández (FC Barcelona), Berta Segura (Aldahara Lleida), Maria Vicente (NIke), Pol Retamal (FC Barcelona), Aleix Porras (FC Barcelona), Adel Mechaal (New Balance), Abdessamad Oukhelfem (Nike) i Ayad Lamdassem (Bikila).
PIRAGÜISME ESPRINT
(del 18 al 21 d’agost)
Laia Pèlachs (CN Banyoles).
CICLISME BTT
(del 19 al 20 d’agost)
Jofre Cullell (Primaflor-Mondraker-Genuins).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)