El Granollers posa la directa

Handbol. L’equip vallesà cus el Banyoles al contraatac i certifica el bitllet per a la final de la supercopa de Catalunya en un pavelló de la Draga que premia l’últim gran curs del conjunt local

Banyoles 25 Granollers 45

H BANYOLES:C. Massot; Njundu (5), Vidal (3), Aleman (19), R. Milla (1), Congost (1), Creixell, Casadevall, O. Massot (2), Rigau (4), O. Milla (1), A. Gratacós (p.s.), Ferrer (4), Masanas, Artem Tserno i Antono Tserno.FRAIKIN BM GRANOLLERS:Rangel; G. Vega (3), Torriani (6), Gurri (5), Romero (6), P. Valera (3), Rey (2), Salinas (4), Guàrdia (p.s.), Martínez (4), Armengol, De Sande (5), Domingo (1), Amigó (4), Castillo (2), Franco i Panitti (p.s.).PARCIALS:2-4, 5-9, 6-15, 7-18, 9-19, 13-22; 17-26, 18-31, 20-34, 21-37, 23-41 i 25-45..ÀRBITRES:R. Sánchez i J. Millán. Exclusions: R. Milla (21’), Ferrer (41’) i Aleman (46’), per part del Banyoles; i Armengol (58’), per part del Granollers.

El Fraikin BM Granollers va anar per feina i després d’uns minuts de tempteig va posar la directa per certificar el bitllet per a la final de la supercopa de Catalunya, que es disputarà dilluns a Martorell. El pavelló de la Draga va premiar l’esforç i la predisposició del Banyoles, que tot i la diferència de potencial –un equip d’Asobal i l’altre, de primera estatal– afrontava aquesta semifinal com la recompensa al seu gran final de curs passat. El nou equip dirigit pel saguntí José Vicente Tomàs, Chovi, també va oferir minuts de joc brillant, com les aturades del jove de 18 anys Arnau Gratacós o el desplegament tant en defensa com en atac de Njundu Sillah, que de ben segur tindrà molts minuts com a pivot aquesta temporada. En tot cas, el Granollers va fer la feina i ja espera rival en la final de Can Cases (Martorell). La segona semifinal enfrontarà avui el Finestrelles Esplugues i el Barça (19 h, Xala.cat).

L’1-0 d’Andreu Vidal, un dels jugadors més actius en la posada en escena, va ser anecdòtic perquè el Granollers no va tardar a greixar la maquinària. Les aturades de Rangel Luan i les imprecisions dels locals impulsaven els contraatacs vallesans, que trobaven via lliure fins a la porteria rival. Abans del minut 20 ja havien aconseguit una màxima renda de 12 gols (6-18). L’entrada en pista d’Arnau Gratacós, amb algunes intervencions de mèrit sota els pals, i les provatures d’Antonio Rama, amb atacs amb set jugadors o la defensa 5-1, van servir perquè el conjunt local reaccionés. Un altre dels destacats pel conjunt local va ser Njundu, que es multiplicava des de les dues àrees del camp. Un parcial de 5-1 (13-20) va ajustar el resultat, que va acabar sent de 13-22 al descans, amb dues dianes més de Gerard Domingo i d’Adrià Martínez al contraatac.

La bona notícia per al Granollers en la represa del joc va ser la reaparició del porter Marc Guàrdia després d’una lesió que l’havia tingut fora de la pista durant força mesos. El guió del partit va ser el mateix, amb el Granollers sortint a tota velocitat aprofitant les pèrdues de pilota locals. De fet, el parcial va ser pràcticament calcat amb el 12-23 per segellar el 25-45 final. L’extrem brasiler Guilherme Torriani, una de les cares noves de l’equip, i el jove pivot mataroní Víctor Romero, tots dos del Granollers, van rebre el trofeu de màxims golejadors del partit, amb sis dianes cadascun.

LA XIFRA

6
gols
van anotar Guilherme Torriani i Víctor Romero, els jugadors més efectius del partit.