El Mataró revalida el títol i suma la tercera supercopa

Waterpolo. El conjunt mataroní guanya el Sabadell per la mínima en una final molt anivellada, emocionant, i que ha jugat davant la seva afició

Astralpool Sabadell 9 Assolim Mataró 10

ASTRALPOOL SABADELL:Laura Ester, Serrano, Elena Ruiz (2), Maica García (2), Forca (2), Bea Ortiz (3, 2 p.), Irene González, Mati Ortiz, Leitón, Van der Sloot, Casado, Nona Pérez i Carrasco.ASSOLIM MATARÓ:Elena Sánchez, Morell, Van de Kraats (3, 2 p.), Gual, Sevenich (1), Keszthelyi (3), Cambray, Nogué, Avegno (1), Bertran (1), Anni Espar (1), Claveria i Carmona.PARCIALS:2-4, 4-2, 2-2 i 1-2.ÀRBITRES:A. Ortega i C. Martín. Van excloure definitivament Morell i Gual, del Mataró.INCIDÈNCIES:Es va guardar un minut de silenci per la mort del periodista Pepe Ruiz Orland.

El CN Mataró va guanyar per tercera vegada la supercopa d’Espanya i ho va fer contra el gran dominador d’aquesta competició, que generalment marca l’inici de la temporada, el CN Sabadell, que en té onze en el seu palmarès. L’Assolim Mataró va derrotar en una ajustada i emocionant final l’Astralpool Sabadell per un mínim 9-10 (2-4, 4-2, 2-2 i 1-2). El conjunt mataroní va revalidar el títol que ja va aconseguir l’any passat, i n’ha sumat tres en els darrers quatre anys. El conjunt entrenat per Dani Ballart es va refer de la derrota que va encaixar fa deu dies en la final de la copa Catalunya contra el mateix rival, dirigit per David Palma.

Amb el suport del nombrós públic que va omplir la piscina Joan Serra de Mataró, el conjunt mataroní va intentar dominar el rival des de l’inici amb una bona defensa, i va saber respondre quan l’equip sabadellenc va capgirar el partit. El Mataró i el Sabadell van tornar a fer una demostració del seu potencial i les seves ganes de guanyar fins al darrer segon de la final. Per al Mataró, Rita Keszthelyi i Simone van de Kraats van marcar tres gols cadascuna, i per al Sabadell en va fer tres Bea Ortiz. Elena Sánchez, del Mataró, va ser escollida millor portera, i l’MVP va ser per a la jugadora del conjunt mataroní Rita Keszthelyi, el seu fitxatge estel·lar de la temporada.

Forces alternatives

El Mataró va inaugurar el marcador, es va avançar amb un 0-2 i es va mantenir al davant durant el primer quart (2-4). El Sabadell va mostrar el seu encert en atac en l’inici del segon període i amb un parcial de 3-0 es va posar al davant en el marcador (5-4). Es va arribar al descans de la final amb un resultat anivellat, 6-6.

L’emocionant lluita entre dos equips molt potents es va mantenir en el tercer quart i es va entrar en els darrers vuit minuts amb empat (8-8). Les mataronines es van tornar a avançar i les sabadellenques van tornar a empatar. Rita Keszthelyi va anotar el 9-10 a més de tres minuts del final, i cada equip va tenir clares ocasions de gol. El Sabadell va disposar del darrer atac a 24 segons del final i el va fer amb superioritat numèrica al situar la seva portera en la zona atacant. La defensa mataronina va bloquejar el xut final i va saber aguantar la possessió de la pilota els darrers deu segons davant la pressió de les sabadellenques. El Mataró va aconseguir la victòria i el títol de la supercopa d’Espanya.