Waterpolo

Doble aposta catalana

Waterpolo. L’Atlètic Barceloneta enceta la Champions amb la final a vuit en el punt de mira i el CN Sabadell hi torna per fer un pas més en el procés de creixement

El waterpolo català tornarà a tenir doble representació en la fase de grups de la lliga de campions, a l’altura d’altres potències europees com ara Hongria, Itàlia, Croàcia, Sèrbia i Grècia. A més de l’Atlètic Barceloneta, tot un clàssic de la competició i present en vuit de les nou últimes fases finals, s’hi afegeix aquest curs el CN Sabadell, que va rebre una invitació després d’haver assolit el títol de l’Eurocup en una jornada per emmarcar a Can Llong. L’últim precedent amb doble presència catalana va ser la temporada 2019/20, en què, a més del conjunt mariner, hi va competir el CN Terrassa. Va ser una edició marcada per la irrupció de la covid-19, que va estroncar la competició quan faltaven quatre jornades per al final. El CN Sabadell ja va competir en aquesta fase la temporada 2017/18, aleshores amb Chava Gómez a la banqueta, i amb un balanç de tres victòries i vuit derrotes.

L’Atlètic Barceloneta figura en el grup A, amb el totpoderós Pro Recco, vencedor de les dues últimes edicions, com a gran referent. L’Olympiacòs, el Jadran Split i el Radnicki són altres rivals de consideració. L’equip mariner tindrà avui una estrena teòricament assequible a la piscina del Dinamo Tbilisi (16 h per TdP). Amb vuit jugadors campions del món amb la selecció espanyola, el repte del conjunt d’Elvis Fatovic és guanyar-se el bitllet per a la final a vuit. Seria el novè cop en les deu últimes edicions. Felipe Perrone no amaga que no aconseguir-ho seria “un fracàs”.

El CN Sabadell de Quim Colet afronta la fase de grups de la Champions com un pas en el seu procés de creixement que va tenir com a punt de partida l’Eurocup del curs passat. L’equip vallesà enceta una setmana gran europea a Can Llong, perquè demà s’estrenarà amb el Ferencvàros (19 h), campió el 2018, subcampió el 2021 i tercer el 2022, i dissabte disputarà la final de la supercopa contra el Pro Recco (13 h). “Estem molt il·lusionats de tornar a la millor competició europea, amb equips excel·lents. Tenim molta il·lusió per fer les coses bé i anar partit a partit”, remarca Colet. En el seu grup, també hi competirà el Brescia, el Jug Dubrovnik, l’OSC Budapest i el Novi Beograd d’Álvaro Granados.

Grup A
CN Atlètic Barceloneta (Catalunya)
Dinamo Tbilisi (Geòrgia)
Waspo98 Hannover (Alemanya)
Jadran Split (Croàcia)
Olympiacòs (Grècia)
VK Radnicki (Sèrbia)
Pro Recco (Itàlia)
Vouliagmeni (Grècia)
Grup B
AN Brescia (Itàlia)
Ferencvàros (Hongria)
Jug Dubrovnik (Croàcia)
CN Marsella (França)
Novi Beograd (Sèrbia)
OSC Budapest (Hongria)
Astralpool CN Sabadell (Catalunya)
Spandau 04 Berlín (Alemanya)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)