Més esport

La dissort de les seccions

Poliesportiu. L’infortuni maltracta els equips professionals del Barça, amb lesionats de llarg recorregut tant en el bàsquet, com en l’handbol, el futbol sala i l’hoquei sobre patins

Les seccions professionals del Barça han estat de pega en l’inici de curs pel que fa al capítol de lesions. Jugadors bàsics tant de basquet com d’handbol, futbol sala i hoquei sobre patins, han estat o estan ara mateix fora de combat amb lesions de llarg recorregut. Un maldecap. Niko Mirotic és l’única notícia positiva. No va poder ni fer la pretemporada per una lesió al tendó d’Aquil·les del peu esquerre, i ara ha tornat. Ariño, en l’handbol, Ferrão en el cas del futbol sala i Matías Pascual, l’únic jugador argentí de la plantilla de l’equip d’hoquei sobre patins, han caigut en els darrers dies o setmanes.

El pas endavant i la classe de Laprovittola, l’acoblament ràpid del pivot Jan Vesely i la profunditat de banqueta pròpia d’una gran plantilla, han minimitzat els efectes de l’absència fins dijous passat de Niko Mirotic, un dels jugadors més determinants de l’Eurolliga. Com si res no hagués passat, Mirotic va viure el retorn somiat a Berlín completant una gran actuació. Sense ell, el Barça va caure ajustadament en la final de la supercopa contra el Madrid, va guanyar la lliga catalana, és tercer de l’Eurolliga amb 8-3 i només quart en l’ACB (7-3).

Ariño, per la seva banda, es va trencar dimecres al Palau Blaugrana contra el Kiel, una llàstima, ja que passava una època de rendiment òptim. El retard en el diagnòstic ja semblava un senyal negatiu que es va confirmar. L’extrem esquerre blaugrana té una lesió greu al genoll esquerre, una inestabilitat, el mateix que ja es va operar el 2021, i s’estima que haurà d’estar sis mesos de baixa.

En el futbol sala, la baixa de Ferrão arriba tot just després de la patacada europea, un desencís generalitzat que impedirà al Barça defensar el títol de la Champions que havia celebrat en el primer curs de Jesús Velasco a la banqueta. També estan lesionats, però de recorregut més curt, Pito i Antonio. Ase magre, ple de mosques. Ferrão és vital, tant pels gols com per l’efecte que té en la construcció del joc d’atac blaugrana. Estarà entre tres i quatre mesos de baixa. Se sotmet a un tractament al turmell dret per una lesió al tendó d’Aquil·les.

Incertesa sobre Pascual

Pascual va estar de pega. Només cal veure les imatges de la caiguda fortuïta en la semifinal del mundial contra Itàlia. De seguida es va apreciar que havia pres mal de veritat. El van treure en llitera i el van traslladar ràpidament a un hospital de San Juan (Argentina). El van operar d’un trencament de tíbia i peroné. El Barça no ha fet cap comunicat respecte del temps de recuperació. No el farà fins que no aterri a Barcelona i els metges del club avaluïn la lesió. Amb fons d’armari ampli, el Barça ha excel·lit en els tres partits sense ell a pesar de la importància que té Pascual, jugador tècnic i que proposa un gran treball físic. L’equip és lider indiscutible en l’OK Lliga i va guanyar la supercopa. Sergi Llorca va reaparèixer al novembre després d’haver estat també quatre mesos lesionat per una luxació a l’espatlla.

Bàsquet
Niko Mirotic tendó d’Aquil·les
Temps Ja recuperat
Handbol
Ferran Ariño genoll esquerre
Temps 6 mesos
Futbol sala
Ferrão tendó d’Aquil·les
Temps 3-4 mesos
Hoquei sobre patins
Matías Pascual tíbia i peroné
Temps Indeterminat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)