Esquí

La barcelonina Eli Marina participarà al Freeride World Tour de Baqueira

Habitual de la Val d'Aran, ha rebut una wildcard a la categoria d'esquí dones

La jove esquiadora local ha escalat al rànquing del FWT Qualifier aquests darrers anys, i ara tindrà l'oportunitat de provar el seu nivell davant de les millors freeriders del món entre els dies 28 de gener i 2 de febrer que se celebra l'esdeveniment.

Elisabet ha dedicat la seva vida a l'esport des que a tres anys s'iniciés a la gimnàstica artística inspirada pel seu pare (actualment professor a la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport a Barcelona) que havia format part de la selecció nacional espanyola. El rigorós entrenament viscut des de la infància fins als 16 anys li ha inculcat una bona disciplina per a l'entrenament, que ella ha aplicat a la seva carrera d'esquí.

L'Elisabet va començar a esquiar habitualment quan ja tenia 15 anys, però la seva progressió ha estat espectacular; als 16 ja es marcava backflips, gràcies al seu passat gimnasta, i no va trigar a iniciar-se en competició als esdeveniments FWT Junior, aconseguint tres victòries en el seu segon any al circuit.

La seva transició a esdeveniments FWT Qualifier ha estat un procés natural, amb resultats variats fins als seus èxits de la temporada passada, en què va guanyar tant l'esdeveniment 2* com el 3* No Limits Freeride Bruson FWT Qualifier, i va acabar en quarta posició al Verbier FWT Qualifier 4*. Gràcies a aquests resultats, va obtenir un dorsal per a les finals FWT Qualifier, en les quals va adquirir una valuosa experiència enfrontant-se en grans muntanyes a les promeses més grans del freeride.

L'esquiadora ha manifestat que considerava “un honor competir en un esdeveniment FWT a les meves muntanyes. Estic emocionada per poder compartir portilló de sortida amb els millors freeriders del món i oferiré el meu millor esquí”. Els seus patrocinadors personals són Helly Hansen, K2 Skis, Backcountry Access, Pit Viper, Snowplay.

La catalana, a més, té previst llicenciar-se en enginyeria industrial el 2023 i a partir del febrer i després de la prova de Baqueira iniciar un màster i seguir d'entrenadora de gimnàstica i speaker ocasional d'esdeveniments esportius. D'altra banda, és una devota dels esports del surf de vela i el pàdel surf per la qual cosa el mar és també una altra de les passions.

El patrocinador principal del FWT 2023 a Baqueira és Caixabank. També donen suport a l'esdeveniment institucional l'ajuntament de Naut Aran, Conselh Generau d'Aran, Diputació de Lleida, Val d'Aran Torisme i Consell Català de l'Esport.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)