Vela

Tot a punt per a l’inici de la Christmas Race

La 46a Christmas Race comença aquest dilluns al Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós amb 300 tripulacions i 400 regatistes de 13 països, que aquest diumenge completaven les inscripcions a la seva arribada a Palamós. Hi ha previstes un màxim d’onze proves en quatre dies de dilluns a dimecres i dues dijous quan hi ha l’entrega de premis (16 h).

Els organitzadors han apostat pels joves valors, de classes molt potents reconegudes per la World Sailing –Federació Internacional de Vela. Les balears Maria Perelló i Marta Cardona, campiones del mon juvenil de de 420 a Hongria i subcampiones del mon absolutes de la mateixa classe als Països Baixos encapçalen un cartell amb els també balears Marc Mesquida i Ramon Jaume –subcampions d’Europa juvenil de la classe 420– també amb un lloc destacat.

Aquesta 46a edició també és la del retorn de la classe Europa, amb l’alacantina Ascensión Roca de Togores, tres cops subcampiona del mon, competint en la classe olímpica ILCA 6 Femenina. El campió d’Europa en Optimist 2022, el balear Xavier García Ollé, ho feia en la ILCA 4 l’any passat i ara està en la ILCA 6 Masculina.

El campió estatal, Ramon Figueras, i la campiona de Catalunya de la classe Europa, Emma Collins, encapçalen la participació més alta que ha presentat mai el club organitzador, amb 8 participants.

“La participació és molt semblant a la de l’any passat, 300 embarcacions és el màxim” diu , Carles Palomares. “El mon de la vela canvia molt ràpidament. Per això s’ha decidit fer un gir i incloure les classes de la World Sailing” hi afegeix el director de la regata.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)