Vela

Últim dia de la Christmas

La 46a edició de la regata es tanca avui a Palamós després d’una tercera jornada amb la flota al port fins al migdia i vent amb menys força

La ucraïnesa Sofia Naumenko i el neerlandès Hiddel Schraffordt en la ILCA 6 femenina i masculina, i el suec Jonathan Llado en la classe Europa van conservar ahir el primer lloc de la classificació general en les seves respectives classes de la Christmas Race, la 46a edició de la qual es tanca avui a Palamós amb el neerlandès Hieke Schraffordt encapçalant la ILCA 4 i els balears Marc Mesquida i Ramon Jaume liderant la 420 després de la jornada d’ahir, amb vent de menys intensitat que en els dos primers dies. De fet, la flota es va haver de quedar al port fins al migdia, quan l’entrada de vent del sud i sud-oest amb una intensitat de 8 nusos permetia competir als camps de regates de la badia de Palamós.

En la classe olímpica ILCA 6 femenina, la ucraïnesa Sofia Naumenko té l’alacantina Ascensión Roca de Togores, segona, a 5 punts, i Claudia Adán, també d’Alacant, és tercera després de guanyar les dues mànigues d’ahir. La ILCA 6 masculina serà per al neerlandès Hidde Scharaffordt, virtual campió amb 21 punts –ha descartat un cinquè lloc, el seu pitjor resultat en tres dies– sobre el campió de Catalunya, Giulio Zunino (CN Garraf). El neerlandès Mas Frank, Daniel Cardona, Javier Plomer i Karol Krupski lluitaran pel podi i estan separats per només 7 punts.

El 2-6 del neerlandès Hieke Schraffordt li permet ser líder de la ILCA 4 amb 5 punts sobre el britànic Archie Munro-Price. El també neerlandès Abel Melens cedia el primer lloc amb un 25 i un 14, i avui surt tercer. Jonathan Llado, en la classe Europa, també té el triomf coll avall perquè Àlex Martín (CN el Masnou) és segon a 9 punts. En la 420, els balears Marc Mesquida i Ramon Jaume, que són subcampions del món, es posaven líders ahir amb 20 punts però tenen els catalans Pol Mateu i Alejandro de Maqua, els balears Paul Llibre-Miralpeix i Alberto Marsans i els britànics Alice Davis i Oliver Raynier trepitjant-los els talons, tots ells empatats a 26.

El trofeu Manuel Albalat a la millor tripulació olímpica (la ILCA 6 femenina) i el trofeu Diputació de Girona a la millor tripulació juvenil són els dos premis especials que s’entreguen, a banda de coronar els campions de les diverses categories.

CAMPIONS

El trofeu Manuel Albalat i el trofeu Diputació de Girona, els premis especials
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)