Atletisme

Taye es queda a dos segons de superar el seu rècord mundial de 5 km (14:21) en la Cursa dels Nassos

L’etíop Adisa Girma (13:25) s’imposa en la cursa masculina amb la baixa a última hora per angines del principal favorit, el noruec Jakob Ingebrigtsen

Els etíops Adisa Girma (13:25) i Ejgayehu Taye (14:21), a només 2 segons de la seva plusmarca mundial (14:19), s’han emportat la victòria en la prova internacional de 5 km de la Cursa dels Nassos, que ha estat condicionada per la baixa a última hora del cap de cartell, el noruec Jakob Ingebrigtsen, a causa d’unes angines.

Tot i l’absència de l’astre escandinau, la prova ha estat molt entretinguda amb el colomenc Ilias Fifa com a gran animador. El fondista de l’AA Catalunya ha imposat un ritme molt exigent i s’ha anat desfent de rivals, però en el tram final no ha pogut amb l’esprint de l’atleta etíop. Fifa, en tot cas, ha vist recompensat el seu esforç amb el segon lloc i una nova plusmarca catalana (13:30), que tenia el gironí Santiago Catrofe (13:39) des de l’edició de l’any passat. La tercera plaça ha estat per al suís Jonas Raess (13:31), que ha aprofitat el defalliment final del reusenc Abdessamad Oukhelfen (13:37), que també ha baixat de la barrera dels 13:40.

En el tram inicial de la prova femenina, l’alemanya Konstanze Klosterhalfen s’ha atrevit a seguir el ritme imposat per Taye, però no ha tardat a desistir. Seguint les passes del letó Dmitrijs Serjogins, en el paper de llebre, la corredora etíop ha anat triturant quilòmetres, però al final s’ha quedat a un sospir de rebaixar la seva plusmarca mundial. Taye, en tot cas, ha signat la millor marca del 2022 i la segona de la història en la distància. Han completat el podi Klosterhalfen (14:52) i la noruega Karoline Grovdal (15:06). La banyolina Esther Guerrero (New Balance) s’ha classificat en setè lloc (15:50) i no s’ha quedat gaire lluny de la plusmarca catalana de la terrassenca Carla Domínguez (15:47).

LA DADA

Ilias Fifa (13:30) rebaixa la plusmarca catalana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)