Tennis

Elena Rybakina i Aryna Sabalenka jugaran una final inèdita en l’Obert d’Austràlia

La kazakh supera per 7-6 (4) i 6-3 Azarenka, i la bielorussa venç Linette per 7-6 (1) i 6-2

La kazakh Elena Rybakina i la bielorussa Aryna Sabalenka disputaran una final inèdita de l’Obert d’Austràlia d’on sortirà una nova campiona. La kazakh, de 23 anys i cap de sèrie número 22, ja sap el que és guanyar un títol en un gran eslam –Wimbledon 2022–, mentre que la bielorussa, de 24 anys i cinquena favorita, mai ha disputat una final d’un dels quatre grans tornejos.

Elena Rybakina s’ha classificat per la final al derrotar per 7-6 (4) i 6-3 Victoria Azarenka en la primera semifinal. La kazakh disputarà la seva primera final en el gran eslam australià després de superar a la bielorussa (24). doble campiona a Austràlia, en 1h41.

El primer set ha estat molt disputat i cada jugadora ha trencat el servei de la seva rival en dues ocasions. En el tie-break Elena Rybakina s’ha imposat per 7-6 (4). En la segona mànega la kazakh, ha trencat el servei de la seva rival en el tercer joc i ho ha tornat a fer en el setè. Amb el 5-2 ha disposat del seu servei per guanyar, però la bielorussa l’hi ha fet un break. Elena Rybakina no ha deixar escapar l’ocasió de passar a la final i ha trencat el servei de Victoria Azarenka, de 33 anys, en el següent joc (6-3) i ha aconseguit la classificació.

Aryna Sabalenka s’ha desfet de la polonesa Magda Linette, la revelació del torneig, per 7-6 (1) i 6-2. La bielorussa ha necessitat 1h33 per superar a la 45 del rànquing WTA i que als seus 33 anys ha arribat a la seva primera semifinal d’un gran eslam.

La polonesa ha fet un break en el primer joc davant una bielorussa força nerviosa, que s’ha asserenat i ha anivellat el partit en el quart joc. La igualtat s’ha mantingut fins el tie-break dominat clarament per Aryna Sabalenka amb un 6-0 d’entrada. En la segona mànega la bielorussa s’ha mostrat superior des de l’inici i amb tres breaks s’ha imposat per 6-2 en la quarta bola de partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)