Tennis

Final inèdita per buscar una nova campiona

Tennis. La kazakh Elena Rybakina i la bielorussa Aryna Sabalenka lluitaran pel títol femení de l’Obert d’Austràlia

Una nova campiona es coronarà demà amb el títol femení en l’Obert d’Austràlia. La kazakh Elena Rybakina i la bielorussa Aryna Sabalenka disputaran una final inèdita ja que cap de les dues havia arribat mai al partit definitiu del primer gran eslam de l’any. La kazakh, de 23 anys i cap de sèrie número 22, ja sap el que és guanyar un títol en un gran eslam –Wimbledon 2022–, mentre que la bielorussa, de 24 anys i cinquena favorita, mai ha disputat una final d’un dels quatre grans tornejos. En la seva carrera professional Elena Rybakina i Aryna Sabalenka s’han enfrontat en tres ocasions, i en les tres la victòria ha estat per la bielorussa en tres sets. El darrer enfrontament va ser a Wimbledon l’any 2021.

Elena Rybakina es va classificar per a la final en derrotar per 7-6 (4) i 6-3 la bielorussa de 33 anys Victoria Azarenka (24), que és doble campiona a Austràlia, en 1h41. Per la seva part Aryna Sabalenka es va desfer de la polonesa Magda Linette, la revelació del torneig, per 7-6 (1) i 6-2. La bielorussa va necessitar 1h33 per superar a la jugadora número 45 del rànquing WTA i que als seus 33 anys va arribar a la seva primera semifinal d’un gran eslam

Elena Rybakina ha guanyat 3 títols en la seva carrera, el més destacat l’any passat, a Wimbledon, mentre que Aryna Sabalenka té 11 títols en el seu palmarès, el darrer, aquest mes a Adelaida.

Granollers, sense final de dobles

Marcel Granollers i Horacio Zeballos, vuitens favorits, van perdre la semifinal de dobles contra Rinky Hijikata i Jason Kubler per 6-4 i 6-2 en 1h22. Els australians estan jugant el torneig amb una invitació i en els quarts van eliminar als primers caps de sèrie. El barceloní i l’argentí també van ser eliminats en la semifinal l’any passat i un cop més s’han quedat a les portes de la gran final. De fet, és la cinquena vegada que Granollers cau en les semifinals del primer gran eslam de l’any, torneig en el qual mai no ha arribat a la final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)