Atletisme

Jaël Bestué rebaixa el rècord català de 60 m (7.24) i signa la mínima per a l’europeu d’Istanbul

La santcugatenca Jaël Bestué (Barça) ha esmicolat el rècord català de 60 m en les semifinals del míting internacional de Catalunya a Sabadell i amb un registre de 7.24 ha segellat la mínima per a l’europeu en pista coberta d’Istambul. Bestué, que acreditava 7.32 com a millor marca catalana, es col·loca en el desè lloc en el rànquing europeu de l’any. En la final i després d’una sortida nul·la de la velocista que tenia al costat, no ha pogut fer la cursa perfecte, però en la progressió final s’ha acabat emportant la victòria amb 7.33. Bestué ha fet la volta d’honor per agrair el suport dels aficionats que omplien les 2500 localitats del pavelló de Sabadell. També ha fet la volta d’honor el murcià Mariano García, que ha imposat els galons de campió del món de 800 m per vèncer en la pugna final amb Mohamed Belbachir (1:47.15 i 1:47.20). El gallec Adrian Ben ha estat tercer, amb 1:47.59.

Victòria de Xènia Benach en les tanques

L’èxit de Bestué no ha estat l’única victòria catalana en la reunió internacional, ja que la vilafranquina Xènia Benach li ha guanyat el duel a la basca Teresa Errandonea en la final de 60 m tanques. Només 3 mil·lèsimes de segon (8.14) han separat a les dues millors especialistes estatals en les tanques altes.

Set rècords del míting

A més de la victòria, Bestué i Benach han establert nous rècords del míting, una fita que també han assolit el cubà Roger Iribarne en 60 m tanques (7.59), la txeca Tereza Petrzilkova en 400 m (52.74), la italiana Larissa Iapichino en llargada (6,72 m), la ucraïnesa Kateryna Tabashnyk en alçada (1,86 m) i l’italià Claudio Stecchi en perxa (5,55 m).

En els 60 m llisos masculins, el recordista català Bernat Canet (Cornellà Atlètic) ha ocupat el tercer lloc amb un gran registre de 6,67. La victòria ha estat per a l’italià Samuele Ceccarelli (6.65). La decepció ha estat per al nord-americà Mike Rodgers, que s’ha quedat lluny de les places d’honor i del seu compatriota Demek Kemp, que havia estat dels millors en les semifinals (6.71), però no ha pres la sortida en la final.

Esther Guerrero, lluny de la mínima en 1.500 m

En els 1.500 m, la prova que tancava la reunió, la banyolina Esther Guerrero s’ha hagut de conformar amb el tercer lloc i amb 4:13.05 ha quedat lluny de la mínima europea (4:11). Ha pres el lideratge a partir dels 1.000 m (2:46), però en l’última volta no ha pogut resistir la progressió d’Agueda Muñoz, vencedora amb 4:12.95, i en l’esprint final encara ha cedit el segon lloc a l’argentina Fedra Luna (4:12.95).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)