Atletisme

Adel Mechaal revalida el títol estatal de cros a Ortuella i suma el tercer del seu palmarès

Per federacions, la selecció catalana ha estat subcampiona a només un punt de l’equip valencià liderat per Thierry Ndikumwenayo

El palamosí Adel Mechaal ha revalidat el títol de campió d’Espanya de cros, el tercer en el seu palmarès, en un circuit molt exigent, ple de fang, a la població basca d’Ortuella. Només dos dies després d’haver competit en un 1.500 m en pista coberta a Karlsruhe, el fondista català ha canviat totalment d’escenari per tornar a imposar els seus galons. Mechaal només ha cedit davant del burundès Thierry Ndikumwenayo (30:24 i 30:27), que encara no pot aspirar al títol individual, però ha estat determinant perquè la selecció del País Valencià prengués el títol per federacions a Catalunya, la defensora del títol. De fet, el conjunt català ha estat de pega perquè el gironí Santi Catrofe, líder en la segona volta ha tingut problemes amb una sabatilla i s’ha vist relegat fins al 21è lloc. A més de Mechaal, també han puntuat Aaron las Heras (7è), Abdenasser Oukhelfen (16è) i Abdessamad Oukhelfen (17è). La classificació per federacions ha estat molt ajustada, amb el País Valencià amb 41 punts, Catalunya amb 42 i Castella i Lleó amb 43.

En la prova femenina, la vilafranquina Naima Ait Alibou s’ha classificat en novè lloc, vuitè entre les atletes amb nacionalitat espanyola, i no ha pogut ratificar la seva gran campanya de camp a través. Ait Alibou ha intentat seguir el ritme de Majida Maayouf i Irene Sánchez-Escribano en la primera de les cinc voltes al circuit, però després ha anat perdent pistonada. Per federacions, Catalunya ha ocupat el sisè lloc en un equip condicionat per l’aposta de Laura Rodríguez i Marina Guerrero per la prova del relleu mixt. A més d’Ait Alibou, també han puntuat Mireia Guarner (23a), Douae Ouboukir (32a) i Cristina Silva (42a).

Catalunya inaugura el palmarès en el relleu mixt

Un segon tram espectacular del gironí Abderrahim Ougra ha aplanat el camí de la victòria a la selecció catalana en el relleu mixt que s’estrenava en el campionat. Laura Rodríguez havia obert el relleu quadribarrat amb el segon lloc en el primer tram i després de l’embranzida d’Ougra han completat les últimes voltes triomfals Marina Guerrero i Artur Bossy. Tot i una caiguda en la zona del circuit més enfangat, el corredor de Cànoves i Samalús ha pogut arribar a meta amb 21 segons de marge respecte el representant de Madrid.

Anteriorment, també havien segellat el títol l’equip masculí i femení sub20, amb Aleix Vives en segon lloc, i Blanca Batlle i Ambar Tomàs, en tercera i quarta posició respectivament. L’equip sub23 ha estat subcampió, amb Adam Maijó en el tercer lloc individual entre els representants de la federació espanyola. El conjunt femení d’aquesta mateixa categoria s’ha classificat en quart lloc, a només dos punts del podi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)