Tennis

El triple regne de Djokovic

Tennis. Obert d’Austràlia. El serbi guanya el desè títol en 10 finals a Melbourne superant Tsitsipas per 6-3, 7-6 (4) i 7-6 (5), iguala els 22 grans eslams de Nadal i recupera el número 1

Novak Djokovic va completar als antípodes una tacada magistral guanyant el seu desè obert d’Austràlia en 10 finals, igualant Rafa Nadal amb 22 grans eslams en 33 finals disputades al capdavant de la lluita per la història i recuperant el número 1 del tennis mundial en detriment del murcià Carlos Alcaraz, que avui serà el número 2. El seu triomf vibrant en la final contra el grec Stefanos Tsitsipas (3) a la Rod Laver Arena per 6-3, 7-6 (4) i 7-6 (5) en 2h56 en el seu retorn a Melbourne després d’haver estat expulsat l’any passat per no haver-se vacunat, l’enlaira encara més a l’Olimp del tennis i, amb Nadal lesionat i un estat de forma excels, el situa en una posició preferent de futur. La pròxima cita de la lluita serà a Roland Garros. Djokovic va plorar d’emoció abraçat als seus familiars –mare i germà– i al seu equip de treball conscient de la fita històrica que acabava d’aconseguir i de les dificultats que ha hagut de superar per disfrutar-la. “Només la meva família sap el que he hagut de passar en les últimes setmanes. És la victòria més gran de la meva carrera”, va sentenciar el balcànic, que domina per un contundent 11-2 en el cara a cara amb el tennista hel·lè i obté el 93è títol de la seva extensa carrera en una sèrie d’èxits que va iniciar l’any 2006, que ja ha plogut. Tsitsipas –11 anys mes jove (35-24) i amb un futur esplendorós–, per la seva banda, va desaprofitar una pilota per tancar el segon set i va ser inferior, sobretot en el primer set i en els moments en què la pilota cremava dels dos posteriors.

Nole va amenaçar amb un 15-40 en el segon joc en un inici pletòric, però el grec va reaccionar amb quatre punts seguits i va evitar la primera situació compromesa. En el quart joc, però, no va tenir cap resposta i Djokovic va encarrilar el set amb el seu primer trencament, segellat amb una doble falta de Tsitsipas. El serbi es va apoderar del primer parcial amb facilitat, repartint joc des del centre de la pista i fent anar de bòlit l’hel·lè. Amb el millor revés del circuit a dues mans de cop de capçalera i amb una dreta agressiva que ha anat millorant durant la seva carrera, va minimitzar el grec. També es va mostrar inaccessible amb el servei. Una simfonia de joc que va desballestar l’aspirant en la seva segona final de gran eslam després d’haver perdut la primera a Roland Garros 2021 també contra el balcànic.

Una dreta més dominant i una activitat de cames superior van revitalitzar Tsitsipas en l’inici del segon parcial i van equilibrar el partit. Fins al punt que amb 5-4 a favor va disposar de pilota de set i de break, la primera. Tot i que durant moltes fases del parcial estava neguitós i va exterioritzar la seva incomoditat exigint respostes al seu tècnic Goran Ivanisevic, Nole es va aferrar a la pista, va malbaratar l’oportunitat del seu rival amb una dreta paral·lela i va encadenar els dos punts posteriors (5-5). El tie-break, marcat per la tensió i els errors, va dictar sentència. Djokovic va manar d’entrada (4-1). Tsitsipas s’hi va regirar (4-4) però va fallar en els punts clau quan havia generat dubtes al serbi.

El seu primer break va reanimar el tennista grec en el primer joc del tercer acte, un reforç vitamínic en un moment vital. Al serbi, però, la incertesa li va durar cinc minuts i, amb un contrabreak, va recuperar les millors sensacions (2-1). El parcial es va resoldre en un altre tie-break en què l’ultracampió es va avançar per 5-0 i va tancar amb 6-5 amb una dreta paral·lela.

UN 22 AL XANDALL I SAMARRETES AMB EL 10

Més enllà de l’emoció espontània viscuda pel que representa el títol, per les situacions pròpies –la deportació i la lesió als isquiotibials de la cama esquerra de la primera setmana– i del seu entorn –les crítiques al seu pare, absent ahir, per haver-se fet fotos amb seguidors amb banderes russes– que han envoltat i condicionat Djokovic, l’escenificació de la gesta estava preparada. En el lliurament de trofeus, el nou campió es va posar un xandall amb el número 22 i la bandera de Sèrbia. El seu equip va lluir una samarreta amb el 10, al·legòric dels títols a Melbourne, on es llegia: “Team Djokovic”.
Estic motivat per guanyar tants tornejos grans com sigui possible. No vull aturar-me aquí. Em sento genial
Novak Djokovic
Novak, admiro el que has fet per l’esport i m’has fet millor jugador. Ets un dels més grans del nostre esport
Stefanos Tsitsipas
Només la meva família sap el que he hagut de passar en les últimes setmanes. És la victòria més gran de la meva carrera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)