Natació

Zamorano, Pons, Carrasco i De Celis, entre els inscrits en l’obert de Catalunya a Terrassa

Es disputa entre divendres i diumenge, i tindrà les absències destacades de Jessica Vall i Mireia Belmonte

Els nedadors Àfrica Zamorano, Emma Carrasco i Joanllu Pons, del CN Sant Andreu, Marina Garcia i Sergio de Celis, del CN Sabadell, o la portuguesa Caterina Monteiro són alguns dels noms destacats que competiran en l’Obert Internacional Catalunya de Natació, que es disputarà des de divendres a diumenge a les instal·lacions del CN Terrassa. El campionat, que s’ha presentat aquest migdia al club vallesà, es disputarà conjuntament amb el Grand Prix de Natació de la federació espanyola i al Trofeu Ciutat de Terrassa-Memorial Jaume Cardellach.

En total seran 527 nedadors de 68 clubs, 283 homes i 244 dones, que participaran durant els tres dies amb les sèries matinals a partir de les 9:30 hores i les finals a partir de les 17 hores.

Entre les absències destaquen les de Jéssica Vall (CN Sabadell), que té un peu trencat, i la de Mireia Belmonte (UCAM), que no està inscrita, ni tampoc va competir el cap de setmana passat a Luxemburg.

Es tracta de la primera prova important de la temporada en piscina de 50 metres que compta aquest any amb el mundial de Fukuoka del mes de juliol com a primer pas classificatori pels Jocs Olímpics de París.

Setzena edició consecutiva

En l’acte de presentació hi han participat el president del CN Terrassa Joan Herrera, el president de la Federació Catalana de Natació (FCN) Ramon Bosch, el director tècnic de natació de la FCN Luis Rodríguez; i l’entrenador del primer equip de natació del club organitzador Raúl Navalón. En la intervenció inicial, Herrera ha agraït a la FCN “la confiança que diposita en el club per tal de celebrar aquest esdeveniment”, tot recordant que és la setzena edició consecutiva que acull l’entitat. El president de la Federació Catalana de Natació Ramon Bosch ha agraït al club i a la ciutat el fet que, novament, siguin la seu del campionat. Així mateix, ha explicat que la competició és la segona prova del Circuit Català de Trofeus de Natació, la primera en piscina de 50 metres, i ha remarcat l’èxit de participació. “Comptarem amb la presència de més de 500 nedadors d’una seixantena de clubs”.

El director tècnic de natació de la FCN Luis Rodríguez ha assenyalat les dues modificacions principals de l’Open d’enguany. “Torna a ser una competició sense restriccions per la pandèmia, cosa que ens permet recuperar el format de tres dies en lloc de quatre”. D’altra banda, ha aclarit, “la data s’ha retardat dues setmanes”. “Moltes nedadors estan estudiant a la universitat i el mes de gener és un mes d’exàmens. Així, ajustem millor la competició a la preparació per a l’Open estatal de primavera”.

Proves de natació adaptada

L’entrenador del primer equip de natació del CN Terrassa Raúl Navalón ha posat l’accent en la presència de proves de natació adaptada en el programa. “Com a club, hem fet una aposta important perquè els nedadors de l’equip d’adaptada gaudeixin d’una natació de rendiment. És molt positiu de cara al futur que s’incloguin proves d’aquest tipus en el Campionat de Catalunya”, remarca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)