Atletisme

Gran vuitè lloc de Bestuè en els 60 m de l’europeu

Atletisme. La barcelonina fa una gran competició en les tres curses. Guerrero en els 1.500 m i Guerra en la llargada es classifiquen per a la final

Jaël Bestué va completar una gran actuació en l’europeu de pista coberta d’Istanbul amb la vuitena posició en la final dels 60 m. La barcelonina és la primera velocista estatal i catalana que va estar entre les vuit millors en un campionat d’europa indoor. Jaël Bestué va córrer pel carrer 1 i va acabar la cursa amb un temps de 7.28. La barcelonina havia fet 7.23 en la semifinal i 7.30 en l’eliminatòria de primera hora del matí. El títol europeu el va guanyar la suïssa Mujinga Kambundji amb 7.00, un nou rècord del campionat, i la segona posició la va aconseguir la polonesa Ewa Swoboda amb 7.09. Va completar el podi la britànica Daryll Neita amb 7.12.

Els altres dos catalans en acció en aquesta jornada van arribar a la final en les seves proves. Esther Guerrero va guanyar la tercera eliminatòria dels 1.500 m amb 4:10.48 després de fer una gran cursa i va passaR directament a la final, que es disputarà avui. La banyolina es va situar tercera des de l’inici i es va mantenir en aquesta bona posició. A falta de 300 m va atacar i va marxar de les seves rivals. Águeda Marqués, de Segòvia, també va passar a la final perquè va ser tercera en la seva eliminatòria amb 4:23.39. En el seu debut en una gran competició amb la selecció estatal Jaime Guerra va passar a la final de la llargada després de ser quart de la qualificació amb 7,99 m. El saltador d’Esplugues de Llobregat hi va entrar directament perquè la marca per passar era de 7,95 m. Jaime Guerra va començar amb un nul, va assegurar en el segon intent (7,76 m) i en el tercer va arribar fins als 7,99 m que el van situar en la quarta plaça. El basc Iker Arotzena va ser eliminat perquè va ser onzè amb 7,57 m. La final serà demà. En la jornada d’avui entraran en competició els altres dos catalans de la selecció espanyola: Adel Mechaal disputarà les eliminatòries dels 3.000 m i Xènia Benach, les sèries dels 60 m tanques.

Rècord mundial

La belga Nafissatou Thiam va batre el rècord mundial de pentatló amb una marca de 5.055 punts i uns registres de 8.23 en els 60 m tanques, 1,92 m en l’alçada, 15,54 m en el pes, 6,59 en la llargada i 2:13.60 en els 800 m. L’anterior plusmarca mundial era de 5.013 punts, de la ucraïnesa Natalia Dobrynska des del 2012. La segona classificada, la polonesa Adrianna Sulek, també va superar l’anterior marca mundial amb 5.014 punts.

En els 1.500 m el noruec Jakob Ingebrigtsen va guanyar el títol amb una gran marca de 3:33.95, nou rècord del campionat. En els 3.000 m l’alemanya Hanna Klein es va imposar amb 8:35.87, marca personal.