Ciclisme

El IV Open BTT Girona-La Jonquera aplega diumenge 300 ciclistes

La prova constarà d’un circuit abalisat de set quilòmetres, amb l’entorn, com la presència de dòlmens, com un element d’interès i atractiu

Aquest diumenge, 12 de març, se celebrarà la quarta edició de l’Open BTT Girona-La Jonquera, la segona prova del calendari Open BTT. L’esdeveniment està organitzat pel club esportiu Tramuntana X-Trem i l’Ajuntament de la Jonquera, i arribarà de la mà juntament amb la Kids Cup, la prova adreçada als més joves.

La prova consta d’un circuit permanent abalisat de set quilòmetres –els participants hauran de completar 35 quilòmetres– marcat amb panells grocs i negres i amb sortida i arribada al nucli urbà. Un dels grans atractius serà l’entorn, tenint en compte que es resseguiran els dòlmens que hi ha a la falda de l’Ermita de Santa Llúcia, entre altres zones d’interès.

El tret de sortida de les proves Elit i Master es farà a les deu del matí, mentre que una hora abans s’iniciarà la Kids Cup (recorregut d’11 quilòmetres). En total, s’estima una participació d’uns 300 ciclistes , entre els quals destaquen noms com ara els alt-empordanesos Gerard Blanch (Radikal Bikes), guanyador de les tres edicions anteriors, o la local Júlia Pujol (CC Baix Ter).

El regidor d’Esports del consistori, Jordi Picornell, destaca que “a banda de promocionar el turisme esportiu, que és un dels grans objectius, també és un atractiu per al poble, ja que tots aquests corredors i corredores venen amb les seves famílies i el dia abans ja pernocten una quarantena d’autocaravanes; això significa que consumiran als nostres restaurants, botigues...”. “El dia de la cursa, l’impacte encara és més gran, perquè venen tots els altres participants i el poble es veu molt ple gràcies a aquest esdeveniment”, afegeix Picornell, que també apunta que s’han elaborat uns fulletons amb informació local relativa a l’oferta de restauració, oci o cultural, entre d’altres.

Després de Vilajuïga i la Jonquera, l’Open BTT continuarà a Castell d’Aro (16 d’abril), Quart (7 de maig) i, finalment, Sant Hilari de Sacalm (3 de juny).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)