Vela

Vilanova i la Geltrú serà la seu de la primera regata preliminar de la copa d’Amèrica

Es disputarà del 14 al 17 de setembre amb vaixells de la classe AC40

El port de Vilanova i la Geltrú acollirà, del 14 al 17 del proper mes de setembre, la primera regata preliminar, les sèries mundials, de la 37a Copa Amèrica que se celebrarà a Barcelona el 2024. Serà la primera de les tres regates previstes abans de l’esdeveniment principal i les dues primeres –possiblement la segona serà a Càller (Sardenya) a l’octubre–, es disputaran amb els monocascs amb ’foils AC40, d’11,80 metres d’eslora. La tercera se celebrarà a Barcelona, a finals d’agost del 2024, ja amb els AC75, els monocascs amb foils de 22,90 metres, amb què es disputarà el Challenger Selection Series –el Torneig de Desafiants–, el setembre del 2024, i la Final de la 37a Copa Amèrica, a partir del 12 d’octubre. La prova preliminar constarà de quatre jornades; la primera serà d’entrenaments i les altres tres de competició, en una barreja de regates en flota (tots contra tots) i match race (vaixell contra vaixell).

L’acte de presentació es va fer al Museu Marítim de Barcelona i va ser presidit per Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat; Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú; Daniel Puig, president del Comitè Executiu de la Fundació Barcelona Capital Nàutica; i Eduard Torres, president de Turisme de Barcelona. Per part de l’entitat organitzadora, America’s Cup Event Barcelona, han parlat el director general, Grant Dalton, des d’Auckland (Nova Zelanda) en una intervenció gravada, i la vicepresidenta, Aurora Catà.

Dalton ha dit que el port de Vilanova i la Geltrú és “l’escenari perfecte” per a la primera regata preliminar de l’esdeveniment. “Les regates se celebraran a pocs metres de l’entrada del port, tenint una visió perfecta des de terra amb moltes zones públiques i amb una gran fan zone, en una localitat molt propera a Barcelona” ha destacat.

Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova ha destacat que “és un orgull i una gran oportunitat el que representa acollir la primera regata prèvia” de la Copa Amèrica 2024. “Estic segura que la nostra localitat serà una seu fantàstica de la competició davant dels ulls del món” ha afegit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)