Tennis

Daniïl Medvédev completa un cartell de luxe per al Barcelona Open Banc Sabadell

El rus estarà en un torneig en el qual serà cap de sèrie junt amb tennistes de nivell, com Carlos Alcaraz, Rafa Nadal, Stefanos Tsitsipas o Casper Ruud

El rus Daniïl Medvédev, cinquè en la classificació de l’ATP i recent finalista contra Carlos Alcaraz a Indian Wells, s’ha convertit en el quart jugador entre els cinc millors del rànquing mundial a confirmar la seva participació al Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó, que es disputarà a les pistes del RCT Barcelona-1899 entre el 15 i el 23 d’abril.

A menys de quatre setmanes que s’iniciï el torneig, l’organització del Godó ha donat a conèixer aquest dimarts la llista de participants, en què també figuren el murcià Carlos Alcaraz, que actualment lidera el rànquing ATP, el grec Stefanos Tsitsipas (3) i el noruec Casper Ruud (4). És a dir, Novak Djokovic, número dos del món, és l’únic ’top cinc’ que no jugarà a l’argila d’aquest obert ATP 500.

“Tindrem vuit jugadors en el ’top 15’ i divuit jugadors ’top 30’ en una setmana en què hi ha tres tornejos. És un dels cartells més importants a nivell de rànquing de la història del nostre torneig”, ha valorat el director del torneig, David Ferrer. A les quatre de les cinc millors raquetes del rànquing se sumarà el mallorquí Rafael Nadal (13), vencedor de l’obert en dotze ocasions.

“Tenir Alcaraz i Nadal ens dona alguna cosa diferent. Tenim el millor jugador de la història i el futur del nostre tennis. Estem molt contents”, ha apuntat. Nadal, vencedor de 22 grans eslams, participarà en el Godó sempre que es recuperi de la lesió al múscul psoes ilíac del maluc esquerre que va patir en l’Open d’Austràlia.

En aquest sentit, Ferrer s’ha mostrat optimista amb la participació del tennista de Manacor: “El Rafa ja està entrenant cinc dies a la setmana a terra i la idea és que comenci a Montecarlo. Espero que es recuperi aviat i estigui en plenes condicions per a la temporada de terra”.

En la 70a edició del Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó, el murcià Carlos Alcaraz, que defensarà el títol aconseguit en la darrera edició, podria enfrontar-se a Daniïl Medvédev, a qui diumenge passat ja va guanyar en la final del Masters 1000 d’Indian Wells.

La participació del tennista rus s’ha confirmat “a última hora”, segons ha explicat Ferrer, que ha agraït l’esforç de l’organització en què estigui en la llista de tennistes.“La confirmació de Medvédev no ha estat fàcil en el sentit que teníem la llista pràcticament feta”, ha relatat el director del torneig.

La resta de jugadors classificats entre els 20 primers de l’ATP que seran a les pistes del RCT Barcelona-1899 són l’italià Jannik Sinner (11), el britànic Cameron Norrie (12), el nord-americà Frances Tiafoe (14), el rus Karen Khatxanov (16), l’asturià Pablo Carreño (17) i l’australià Alex de Minaur (18). Per part dels catalans, només hi haurà un integrant que accedeix directament al quadre el mataroní Albert Ramos, que arriba, de moment, com a número 51 del món.

Aquest torneig també servirà per veure a les noves sensacions del tennis actual, com són Alejandro Davidovich, el primer xinès a conquerir un torneig ATP, Yibing Wu, o l’americà Ben Shelton, que va arribar als quarts de l’Open d’Austràlia. A més, també servirà per acomiadar a una llegenda com és Feliciano López que, amb 41 anys i 21 edicions del Godó, s’acomiadarà del torneig en el qual va guanyar en la categoria de dobles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)