Handbol

El Granollers allarga el somni en la Lliga europea

Handbol. L’equip vallesà remunta l’eliminatòria a Aarhus en un partit molt complet i segella el bitllet a quarts, en què se les haurà amb el Flensburg-Handewitt

Aarhus 25 Granollers 30

SKANDERBORG-AARHUS:Boutaf; Gade (3), Petersen (6), Christensen, T. Arnoldsen (6), Balling (1), Teigum (1) –set inicial–; Laursen (p.s.), Mousing (3), F. Arnoldsen (1), Jensen (1 p.), Bonefeld (1), Mollerup (2) i Bramming.FRAIKIN BM GRANOLLERS:Rangel, Franco (2), A. García (6, 2 p.), Rey, Amigó, Faruk (1), Torriani (3) –set inicial–; Guàrdia (p.s.), Gurri (8, 3 p.), Romero, Salinas (3), Reguart (4), Roca (3), De Sande i GuijarroPARCIALS:2-3, 4-5, 7-8, 8-10, 11-12, 13-16; 16-18, 18-20, 19-23, 20-24, 23-27 i 25-30..ÀRBITRES:Bolic i Hurich. Exclusions: Bonefeld (20’) i Christensen (28’ i 36’), per part de l’Aarhus; i A. García (7’ i 15’) i Amigó (11’), per part del Granollers.PÚBLIC:Uns 1.600 espectadors.

Tocat, però ni de bon tros enfonsat. El Fraikin BM Granollers venia tocat per quatre derrotes consecutives en quatre competicions diferents, però es guardava la seva millor versió per tombar l’Skandeborg-Aarhus a domicili, remuntar l’eliminatòria (32-34) i allargar un pas més, fins als quarts de final, el seu periple en la Lliga europea. El seu pròxim rival serà el Flensburg alemany, un habitual de la Champions i que va ser molt superior al Benfica en els dos partits de vuitens (26-39 i 33-28).

El Granollers va necessitar menys de 8 minuts per superar el desavantatge de dos gols en l’eliminatòria (2-5). Una defensa 5-1, amb Faruk Yusuf com a jugador més avançat, les aturades de Rangel Luan i la fluïdesa i clarividència en atac van permetre que el conjunt d’Antonio Rama marqués el ritme de joc tota la primera meitat. El Granollers es va saber refer de tres exclusions molt seguides –dues a Antonio García i una a Joan Amigó– i va controlar les envestides dels canoners locals. Dirigit per Bruno Reguart i amb una gran solidesa defensiva, l’equip català va completar un gran primer temps. Amb el rellotge a zero, Jan Gurri va executar un llançament de 7 metres forçat per l’excentral blaugrana i va segellar un parcial de 12-15 que obria momentàniament la porta dels quarts de final.

El Granollers continuava fent via en la posada en escena de la segona meitat i ampliava la renda fins als 5 gols (13-18). Un parell de pilotes perdudes, però, van donar vida al rival, que tornava a prendre la iniciativa en l’eliminatòria (19-20). La línia entre la classificació i l’eliminació era molt fina, però l’equip vallesà semblava tenir molt més clar el seu full de ruta. El tècnic local, Nick Rasmussen, va demanar temps mort quan millor estava el seu equip. La pausa va donar ales als vallesans, que amb un parell de contraatacs tornaven a obrir forat (19-23). L’intercanvi de gols afavoria els interessos catalans, però una diana des de l’extrem de Gade (25-27) tornava a encendre els llums d’alarma quan encara restaven 4 minuts. Com va passar fa una setmana a Granollers, l’Aarhus no va saber jugar el tram final i es va quedar clavat en aquest dígit. El Granollers, en canvi, no va perdonar. David Roca, anotant el seu tercer gol en tres llançaments, Antonio García, de penal, i Guilherme Torriani, de contraatac, certificaven la gesta vallesana i l’accés als quarts de final.

Els altres quarts

A més del Granollers-Flensburg, els altres emparellaments de quarts de final seran l’Sporting-Montpeller, el Göpingen-Nexe i el Kadetten Schaffhausen-Füchse de Berlín. Els partits es jugaran entre l’11 i el 18 d’abril.

ELS VESTIDORS

Ho havíem treballat molt i el partit ha anat per on volíem. Jugar els quarts contra el Flensburg és un somni fet realitat
Antonio Rama
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)