La final somiada

L’Astralpool CN Sabadell, que aspira a la sisena corona de la Champions, i l’Assolim CN Mataró, que busca la primera, pugnaran pel ceptre continental

Serà el primer cop que dos equips del mateix país es juguin el títol

Orizzonte 12 CN Sabadell 13

EKIPE ORIZZONTE CATÀNIA:Condorelli; Halligan (3), Grasso, Viacava (1), Gant, Bettini (2), Palmieri (1), Marletta (2), Gagliardi, Williams (2), Longo, Leone (1)i Celona.ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; M. Ortiz, Leitón, Van der Sloot (2), Serrano, Steffens (2), Ruiz, Maica (1), Forca (3), B. Ortíz (3), Nona, González (2) i Carrasco.PARCIALS:2-2, 4-4, 5-4 i 1-3.ÀRBITRES:Dervieux i Dutilh-Dumas.PÚBLIC:Uns 1.200 espectadors a la Finetwork Aquatics.

CN Mataró 12 Dunaújvàros 9

ASSOLIM CN MATARÓ:Sánchez; Morell (1), Van de Kraats (1), Gual, Sevenich (3), Keszthelyi (2), Cambray (1), Nogué, Avegno (1), Bertran, Espar (3), Claveria i Carmona.DUNAUJVÀROS VC:Maczko; Jonkl, Sajben, Dobi (2), Horvath (4), Mahieu, Szabo (1), Garda (2), Kardos, Somogyvari, Pal, Sumegi i Aarts.PARCIALS:3-1, 4-3, 3-2 i 2-3.ÀRBITRES:Daskalopoulo i Margeta.PÚBLIC:Uns 1.200 aficionats..

El campió europeu del 2023 serà català. L’Astralpool CN Sabadell i l’Assolim CN Mataró viuran avui a Can Llong (17.30 h, Esport3 i TdP) la final somiada, la final més esperada. Per primer cop en la història dos equips del mateix país pugnaran pel màxim ceptre continental del waterpolo femení. L’equip vallesà, que juga a casa, aspira a la seva sisena corona i el maresmenc, a la seva primera Champions després d’haver conquerit la copa LEN, la segona competició continental, el 2016. En els duels particulars del curs de moment hi ha empat: 3-3. Qui s’emporti el setè tindrà la glòria europea. El CN Sabadell va haver de patir molt per tombar la resistència de l’Orizzonte Catània (12-13), mentre que el CN Mataró va saber aplicar el seu pla de joc contra l’imprevisible Dunaújváros (12-9).

Equilibri total

L’equilibri va marcar la primera semifinal. Maggie Steffens va deixar la seva targeta de presentació en el seu primer xut entre pals. Però el conjunt transalpí feia gala del seu joc directe i replicava amb les dianes de Bettini en superioritat i de Marletta en un xut per l’escaire. Van der Sloot, de penal, signava l’empat en el primer quart. L’Orizzonte va posar la directa en el segon. Tres gols en tres minuts feien encendre els llums d’alarma a l’afició local. La reacció sabadellenca, però, va ser immediata. Bea Ortiz aturava la sagnia, i la tot terreny Steffens, des de la boia, i Forca, en un xut que Condorelli es va empassar, restablien l’equilibri. Encara hi va haver temps perquè Leone tornés a avançar l’Orizzonte i Irene González tanqués amb empat (6-6) una primera meitat molt intensa. Després del descans llarg es va mantenir la mateixa dinàmica. El conjunt sicilià, amb l’aparició de Halligan, continuava aprofitant les accions de superioritat, mentre que el CN Sabadell responia amb les vaselines de González i Bea Ortiz, un xut per l’escaire de Forca, i el segon penal executat per Van der Sloot. El CN Sabadell no acabava d’ajustar la defensa i afrontava l’últim quart amb un gol de desavantatge (11-10). Arribava el quart decisiu i l’equip de David Palma no estava disposat a fer més concessions. El conjunt local, amb plena ebullició de Can Llong, tornava a prendre la iniciativa (11-12) amb la tercera diana de Bea Ortíz i la primera de Maica des de la boia després d’una gran assistència de Van der Sloot. Totes dues accions van ser en superioritat. A l’Orizzonte se li encongia el braç en el moment decisiu. Dues aturades de Laura Ester i el gol de vaselina de Forca, la millor jugadora europea, van signar pràcticament la sentència en l’últim minut de (11-13). Halligan va retallar diferències i després d’una pèrdua de les amfitriones l’equip italià encara va disposar de l’últim atac per forçar la tanda de penals, però no el van saber aprofitar.

Domini mataroní

Tot i el gol inicial de Krizstina Garda i uns primers minuts amb grans intervencions de la portera Laura Aaarts, el conjunt maresmenc va trobar el camí de la porteria contrària gràcies a les transicions. Vivian Sevenich va trencar el glaç, Rita Keszthelyi tampoc no va perdonar contra les seves compatriotes i la boia neerlandesa forçava un penal que Anni Espar s’encarregava d’executar. Ja en el segon quart, Espar li tornava el favor. Conduïa un contraatac que Sevenich rubricava amb una espectacular revers. L’equip maresmenc posava la directa i la internacional catalana ampliava la renda fins al 5-1. El Dunaújváros replicava, però una vaselina de Morell i la perfecta connexió amb Sevenich tancaven la primera meitat (7-4). El guió es repetia després de la represa. Recuperant pilotes en defensa i prou efectiu en atac, el CN Mataró enfilava el camí de la seva primera final de Champions.

LES REACCIONS

L’Orizzonte ha anat al davant molta estona, però hem mantingut la calma per obtenir el triomf
Bea Ortiz
jugadora del cn sabadell
El rendiment de l’equip en l’últim quart, penso que ha estat per l’experiència de les jugadores
David Palma
entrenador del cn sabadell
Hem sortit amb la pauta marcada i tenint clar el que havíem de fer. Falta la victòria de veritat