Glòria per al Sabadell

L’equip vallesà imposa ofici i experiència per conquerir la sisena Champions en una final històrica contra el CN Mataró

Un parcial d’1-4 en el segon quart encarrila el triomf local, tot i la reacció final de les maresmenques

CN Mataró 8 CN Sabadell 9

ASSOLIM CN MATARÓ:Sánchez; Morell, Van de Kraats (2), Gual, Sevenich, Keszthely (2), Cambray (2), Nogué, Avegno (1), Bertran, Espar (1), Claveria i Carmona.ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; M. Ortíz (1), Leión, Van der Sloot (1), Serrano, Steffens (1), Ruiz (1), Maica (1), Forca (3), B. Ortiz, Nona (1), González i Carrasco.PARCIALS:1-1, 1-4, 2-2 i 4-2.ÀRBITRES:Margeta i Dutilh-Dumas.PÚBLIC:Uns 1350 espectadors.

L’Astralpool CN Sabadell va imposar la jerarquia continental en la festa del waterpolo català contra l’Assolim CN Mataró. Bregat en mil batalles europees –ha estat en deu de les últimes dotze fases finals–, l’equip vallesà va tenir l’ofici, l’experiència i l’encert de resoldre al seu favor un segon quart (1-4) que resultaria decisiu en el desenllaç per segellar la seva sisena corona. El conjunt maresmenc, que s’estrenava en una final de lliga de campions, va tenir el punt d’honor i el coratge per reaccionar en el tram final i quedar-se ben a prop de la remuntada. En tot cas, el CN Sabadell i el CN Mataró van protagonitzar una final per recordar, sense precedents en la màxima competició continental i que va fer gaudir de valent els 1.350 aficionats que van deixar petites les grades d’una piscina de Can Llong amb un ambient de gala. El CN Sabadell sentenciava al seu favor el setè duel del curs (4-3), però si les maresmenques se sobreposen al sotrac estan condemnades a retrobar-se en la final del play-off de lliga.

Segon quart decisiu

El partit va començar amb un ritme vertiginós. Anni Espar va deixar el seu segell amb un xut creuat. Maggie Steffens replicava després que el conjunt mataroní perdonés una acció claríssima de cara a porteria. Laura Ester, una de les protagonistes del partit, guanyava la partida en l’un contra un a Anna Gual i, tot seguit, el pal impedia la segona diana d’Espar. El travesser, en aquest cas a l’altre bàndol, frustrava un penal executat per Sabrina van der Sloot. D’entrada, era un partit de defenses i els dos equips evidenciaven que es coneixien perfectament. Precisament, una especialista defensiva com Mati Ortiz trencava, ja en el segon quart, el bloqueig ofensiu amb una vaselina. Rita Keszthely responia en un contraatac, però el Sabadell ja s’havia activat. Agafava embranzida i obria forat amb tres dianes consecutives, dues de Forca i una de Van der Sloot. Així, s’arribava a la mitja part amb tres gols de renda per a les vallesanes (2-5) i les maresmenques, tenallades per la pressió, no acabaven d’aprofitar les accions de superioritat.

Forca, amb el seu prodigiós braç esquerre, tenyia la final de color més sabadellenc amb un altre gol a l’inici del tercer quart (2-6). Però el CN Mataró agafava aire amb una diana d’una altra esquerrana, la neerlandesa Simone van de Kraats. L’equip amfitrió, amb una defesa excelsa, marcava el ritme contra un rival espès en atac. Nona Pérez, de contraatac, furgava en la ferida. El tècnic del CN Mataró, Dani Ballart, demanava el primer temps mort i l’equip escurçava diferències en una transició culminada per Clara Cambray. S’arribava al quart decisiu amb un resultat de 4-7. Keszthely, amb un xut parabòlic des del mig de l’arc, obria la porta de l’esperança maresmenca. Però la rèplica vallesana era immediata, amb una diana Maica des de la boia. El Mataró ja anava a totes. Cambray, de contraatac, i Sílvia Avegno, en superioritat, ajustaven el resultat a la mínima expressió (7-8) encara amb 5:25 de partit. S’entrava en una fase d’intercanvi de gols que afavoria els interessos de les de David Palma. Elena Ruiz marcava pel CN Sabadell i Van de Kraats signava el definitiu 8-9. En el tram final, Ester aturava un revers de Sevenich marca de la casa, que deixava la final sentenciada.

L’Orizzonte, tercer

En la pugna per la medalla de bronze, l’Ekipe Orizzonte de Catània va marcar distàncies des del primer quart i va acabar tombant el Dunaujvàros per 8-12 (1-5, 4-4, 0-2 i 3-1).

LES REACCIONS

En l’última pilota, he sortit amb tot. Només pensava a tapar al màxim la porteria
Laura Ester
portera del cn sabadell
Ha estat una final especial perquè era la primera vegada amb dos equips del mateix país