El CN Sabadell conquereix la sisena Champions en una gran final contra el CN Mataró (8-9)

L’Astralpool CN Sabadell ha fet valer la seva experiència en aquestes cites i s’ha endut el títol de la Champions, el sisè del seu palmarès, en una final històrica, íntegrament catalana, contra l’Assolim CN Mataró (8-9). L’equip vallesà, amb una defensa magistral en el segon quart, ha sabut portar el partit al seu terreny, però el conjunt maresmenc amb una gran reacció final ha ajustat el resultat i en els darrers minuts ha estat en disposició de forçar l’empat (1-1, 1-4, 2-2 i 4-2). En tot cas, el gran triomfador de la jornada ha estat el waterpolo català, que ha escrit un capítol sense precedents en l’historial de la Champions femenina i que ha omplert Can Llong amb 1350 espectadors.

El partit ha començat amb un ritme vertiginós. Anni Espar ha deixat el seu segell amb un xut creuat. Maggie Steffens ha replicat després que el conjunt mataroní perdonés una acció molt clara. Laura Ester li ha guanyat la partida en l’un contra un a Anna Gual i tot seguit el pal ha impedit la segona diana d’Espar. El travesser, en aquest cas a l’altre bàndol, també ha frustrat un penal executat per Sabrina Van der Sloot. Fins el moment, era un partit de defenses i els dos equips evidenciaven que es coneixien perfectament. Precisament, una especialista defensiva com Mati Ortiz trencava, ja en el segon quart, el bloqueig ofensiu amb una vaselina. Rita Keszthely responia en un contraatac, però el Sabadell s’havia activat. Passava per un moment dolç i obria forat amb tres dianes consecutives, dues de Forca i una de Van der Sloot. Així, s’ha arribat a la mitja part amb tres gols de renda per a les vallesanes (2-5) i les maresmenques sense aprofitar les accions de superioritat.

Forca, amb el seu prodigiós braç esquerre, tenyia la final de color més sabadellenc amb un altre gol (2-6). Però el CN Mataró agafava aire amb una diana d’una altra esquerrana, Simone van de Kraats. L’equip amfitrió, amb una defesa excelsa, marcava el ritme davant un rival espès en atac. Nona Pérez, de contraatac, furgava en la ferida mataronina. Dani Ballart ha demanat temps mort i si el seu equip escurçava diferències en una transició culminada per Clara Cambray. S’arribava al quart decisiu amb un resultat de 4-7. Keszthely, amb un xut parabòlic des del mig de l’arc, obria la porta de l’esperança maresmenca. Però la rèplica vallesana era immediata, amb una diana de Maica. El Mataró ja anava a totes. Cambray, de contraatac, i Sílvia Avegno, en superioritat, ajustaven el resultat a la mínima expressió (7-8) encara amb 5:25 de partit. S’entrava en una fase d’intercanvi de gols que afavoria els interessos de les de David Palma. Elena Ruiz marcava pel CN Sabadell i Van de Kraats signava el definitiu 8-9. En el tram final Ester aturava un revers de Sevenich marca de la casa, que deixava la final sentenciada.

L’Orizzonte, tercer

En la pugna per la medalla de bronze, l’Ekipe Orizzonte de Catània ha marcat distàncies des del primer quart i ha acabat tombant el Dunaujvàros per 8-12 (1-5, 4-4, 0-2 i 3-1).