Oportunitat perduda

Waterpolo. El Zodiac CN Atlètic Barceloneta, amb un gran plantejament defensiu, força fins al límit el Novi Beograd i acaba sucumbint en els penals en les semifinals de la Champions

Barceloneta (2) 8 Novi Beograd (4) 8

ZODIAC CN ATLÈTIC BARCELONETA:Aguirre; Famera, Matkovic (1), Munárriz (3), De Toro, Larumbe (2), Pavillard, Fernández, Tahull, Perrone (2), Biel, Bustos i Porter.NOVI BEOGRAD:Joao Pedro; S. Rasovic (1), Martinovic, Granados (1), Vucinic, Pijetlovic (2), Drasovic (1), Jaksic (1), Perkovic, Vlachopoulos (1), Skoumpakis (1), V. Rasovic i Filipovic.PARCIALS:1-1, 4-2, 1-4 i 2-1. Penals (2-4).

Vouliagmeni 8 Pro Recco 12

VOULIAGMENI:Tzortzatos; Chalyvopoulos, Almyras (1), Kalogeropoulos (1), Troulos (1), Nikolaidis (1), Papasifakis (2), Woodhead (1), Alafragkis (1), Kapotsis, Kourouvanis, Farmer i Andreadis.PRO RECCO:Del Lungo; Di Fulvio (2), Zalanki (1), Cannella (1), Younger (1), Fondelli (2), Presciutti, Echenique (3), Ivovic, Iocchi, Loncar, Hallock (2) i Negri.PARCIALS:3-2, 2-3, 0-5 i 3-2.

Des que va tocar el cel a les Bernat Picornell el 2014, el Zodiac CN Atlètic Barceloneta s’ha quedat a les portes de la final de la Champions cinc vegades (2015, 2018, 2019, 2021 i 2023). El desenllaç de la cinquena va ser segurament el més cruel. Tot i malbaratar fins a vuit superioritats, el conjunt mariner va tenir sota control el Novi Beograd durant bona part del partit i el va forçar fins al límit, però els llançaments de penal (2-4, amb errades de Munárriz i Pavillard) van dictar sentència i aquí els amfitrions van estar més encertats. L’equip d’Elvis Fatovic va fer gala de la seva gran defensa, però aquest cop no n’hi va haver prou.

El Vouliagmeni, pel bronze

El Barceloneta tindrà avui jornada de descans i demà lluitarà pel bronze contra el Vouliagmeni, que ahir va sucumbir contra el Pro Recco (8-12). En la pugna pel títol, doncs, es repetirà el duel del curs passat entre el conjunt transalpí, que aspirarà a la seva onzena corona i tercera consecutiva, i els amfitrions, que aspiren a la primera.

En la posada en escena de la semifinal, Jaksic va trencar el glaç amb un gol en superioritat des de la boia. Roger Tahull va enviar al pal una oportunitat molt clara des dels dos metres i l’equip mariner va haver d’esperar més de cinc minuts per veure porteria. Marc Larumbe, a més de multiplicar-se en tasques defensives, no va perdonar en un contraatac i va restablir l’equilibri amb un xut ajustat al pal de la porteria coberta pel seu excompany Joao Pedro. Ja en el segon quart, l’Atlètic Barceloneta va fer un pas endavant. Mantenia l’excel·lent llistó defensiu i en atac va anotar tres gols consecutius per prendre la iniciativa. Un penal executat per Perrone, una canonada des del mig de l’arc de Munárriz i un xut amb rebot de Matkovic van fer enfilar la renda catalana fins als tres gols (4-1). Zivko Gocic es va veure obligat a demanar temps mort per aturar la dinàmica. El conjunt local va retallar diferències amb molta fortuna. Un xut de Strahinja Rasovic va colpejar la mà de Munárriz i es va colar mansament per sobre d’Aguirre. El jugador navarrès es va redimir immediatament perquè va marcar un penal forçat per Tahull. Skoumpakis, però, va signar el 5-3 abans d’arribar a l’equador.

La reacció dels amfitrions, més efectius en les superioritats, es va consumar en el tram inicial de la segona part. Pijetlovic, Drasovic i el terrassenc Álvaro Granados van capgirar el resultat (5-6). Larumbe va trencar la desconnexió marinera gràcies a un altre penal, però Pijetlovic va signar el 6-7 abans d’abordar el quart definitiu. L’equip mariner va arribar viu als últims vuit minuts de joc. I encara més després de les dianes de Munárriz i de Perrone, que va culminar un gran contraatac ben assistit per Famera i que tornava a col·locar el Barceloneta momentàniament per davant (8-7). El Novi Beograd va aprofitar molt més les jugades d’home de més i Vlachopoulos va tornar a signar l’empat. Encara restaven 3:08 de partit, però ningú no va ser capaç de veure porteria i la semifinal es va acabar resolent que acabarien sent fatídics pels interessos mariners. Tocarà aixecar-se.

És dur perdre així, però estic content del joc de l’equip. Els jugadors s’aixecaran per lluitar pel bronze
Elvis Fatovic
Els dos primers quarts han anat molt bé, però ells tenen un gran equip i en els penals han estat millors
Felipe Perrone
No he guanyat mai cap Champions i cada cop soc més gran. L’esport és aixecar-se. Vull una oportunitat més