El Barceloneta signa el tercer lloc de la Champions en la tanda de penals

El porter Nick Porter ha estat decisiu en els llançaments des del punt fatídic després que el partit contra el Vouliagmeni hagi acabat amb empat a 9

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta marxarà de Belgrad amb la quarta medalla de bronze del seu palmarès (2013, 2015, 2018 i 2023), que s’afegeix al títol de la Champions del 2014. La tanda de penals, que el va privar de l’accés a la final en el partit contra el Novi Beograd, l’ha conduït aquesta tarda fins al tercer graó del podi. El porter nord-americà Nick Porter, que ja va ser l’heroi de la copa, ha estat decisiu aquest cop aturant el llançament de Troulos, en la segona tanda de penals. El partit havia acabat amb 9-9 (3-2, 1-2, 3-2 i 2-3), amb 14-13 en els penals, en un duel amb diferents alternatives i amb el Vouliagmeni evidenciant perquè havia vençut el Brescia en els quarts de final i que havia arribat a la cita en un gran estat de forma.

L’Atlètic Barceloneta ha demostrat des del primer moment que ambicionava la medalla de bronze. Miguel de Toro, la torre de l’equip (2,03 m), només ha necessitat 26 segons per deixar la seva targeta de presentació des de la boia. L’equip mariner aprofitava les dues primeres accions de superioritat, amb gols de Felipe Perrone i Unai Biel, però el Vouliagmeni replicava amb les dues dianes de Kalogeropoulos (3-2). En el segon quart, Panagiotis Tzortzatos ha aixecat un mur en el marc hel·lè i ha frustrat fins a sis llançaments clars dels catalans. Kalogeropoulos, qui sí no, ha restablert l’equilibri de penal. Unai Biel, lliure de marca, ha trencat la sequera marinera, però el conjunt grec ha signat les taules just abans del descans, amb una acció de Troulos en superioritat.

Després del descans llarg, l’Atlètic Barceloneta posava una marxa més. Una superioritat molt ben resolta per Dusan Matkovic i una vaselina exquisida d’Alberto Munárriz tornaven a obrir una renda de dos gols (6-4). Kalogeropoulos, altre cop de penal, retallava diferències. Amb l’intercanvi de gols final, s’arribava a l’últim quart amb un ajustat 7-6 pels barcelonins. Els últims gols eren de Bustos i Troulos, tots dos en home de més. Kalogeropoulos continuava disposat a amargar la tarda als mariners i amb dues dianes, en superioritat i de penal, col·locava per primer cop el Vouliagmeni amb avantatge (7-8). El Barceloneta ha reaccionat amb un gol de Roger Tahull, després d’una gran assistència de Perrone. Alafragkis replicava d’immediat i Marc Larumbe signava l’empat definitiu. I encara gràcies perquè Unai Aguirre ha aparegut en els moments decisius per impedir el triomf grec. Elvis Fatovic s’ha jugat la carta de Nick Porter en els penals i l’aposta li ha sortit rodona.

Títol per al Pro Recco

En la pugna pel títol, el Pro Recco allarga la seva supremacia i conquereix la seva onzena corona, tercera consecutiva, després de vèncer el Novi Beograd, l’amfitrió, per 11-14. L’equip italià ha pres la iniciativa des del primer quart (1-4, 4-5, 4-4 i 2-1) i ha sabut gestionar la seva renda fins al final. El terrassenc Álvaro Granados, amb cinc gols, ha deixat el seu segell, però no ha estat suficient per emportar-se el màxim guardó.