Hoquei sobre herba

El Junior torna a Europa per la porta més gran

Hoquei herba. El títol de lliga, el primer d’un club català femení des del 2008, el classifica per jugar l’Euro Hockey League, la màxima competició

El primer títol de la lliga femenina del Junior després de set subcampionats superant per 4-2 en la final el prestigiós Club de Campo (22 títols i líder en l’històric de la competició) diumenge a l’estadi municipal Martí Colomer de Terrassa li permetrà afrontar el curs vinent per segona vegada en la seva història l’Euro Hockey League (EHL), la màxima competició continental, de la qual té grans records. No en va, en la seva primera participació ara fa poc més d’un any va guanyar el bronze en un partit inoblidable contra el potent Gantoise belga. L’equip vallesà havia perdut per 2-1 en les semifinals contra l’Amsterdam, l’amfitrió i posterior campió.

El Junior s’ho ha guanyat a pols. Va ser segon en la fase regular, rere el Club de Campo; es va desfer del Polo en els shoot outs en una semifinal molt aferrissada, i va derrotar les madrilenyes en la final amb gols de Berta Serrahima, Laura Bosch, Maria Gestí i Júlia Strappato. La portera Jana Martínez també va ser fonamental. En les finals anteriors, el Junior havia perdut contra el Club de Campo (2008/09, 2016/17, 2018/19 i 2020/21), el CD Terrassa (2004/05 i 2007/08) i la Real Sociedad (2017/18). Els èxits van arrencar amb la copa conquerida el 2020 –la segona de la història de l’entitat, amb Marcel Malgosa a la banqueta– també contra el Club de Campo. El títol va ser el primer gran esclat d’un grup que, des d’aquesta temporada, entrena Guillem Carnicer i que ha sabut aprofitar les sinergies amb veteranes com la internacional Gigi Oliva (32 anys) –escollida millor jugadora estrangera de la història de la prestigiosa lliga holandesa –i joves prometedores.

Laia Vidosa, MVP de la final a quatre, va verbalitzar el que representa l’èxit assolit: “No hi havia cap manera millor de tancar aquest gran any que hem fet. Hem lluitat moltíssim per guanyar el campionat de lliga. Portem molts anys treballant i al final ho hem aconseguit. Som molt felices. A més, és una sort haver pogut celebrar aquest títol a Terrassa, al costat de Sant Cugat, amb tota l’afició i la família que ha vingut a veure’ns.”

Sequera catalana

Des del curs 2007/08, en què el CD Terrassa va alçar el títol, cap equip català havia guanyat la lliga. Els títols se’ls van repartir el Club de Campo, l’SPV Complutense, campió en el curs 2021/22, i la Real Sociedad: 2012/13 i 2017/18.

LA PROTAGONISTA

No hi havia cap manera millor de tancar aquest gran any. Portem molts anys treballant i ho hem aconseguit
Laia Vidosa

LA DADA

L’equip de Sant Cugat es va estrenar a l’Euro Hockey amb un bronze el 2022 a Amsterdam
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)