Natació

Or històric en equip tècnic

Natació artística. Mundial. L’equip espanyol, amb les catalanes Iris Tió, Txell Mas i Paula Ramírez, estrena el seu palmarès en aquesta prova

Espanya va aconseguir ahir, contra tot pronòstic, la medalla d’or en la final d’equip tècnic de natació artística del mundial de Fukuoka, amb una puntuació de 281,6893, i torna a pujar al podi per equips deu anys després de fer-ho a Barcelona 2013, celebrant la seva primera posició en la prova, una de les més reconegudes de la disciplina, aprofitant l’absència de Rússia, la gran dominadora d’aquest esport. És el segon or amb contribució catalana després del que va obtenir l’equip estatal dirigit per Anna Tarrés en la modalitat de combo en el mundial del 2009 celebrat a Roma. L’or, a més, li garanteix la plaça olímpica a París 2024. Espanya, que va interpretar la peça Olé Fukuoka –una fusió entre el flamenc i una cançó popular japoneses, una picada d’ullet a la seleccionadora Mayuko Fujiki i al país amfitrió–, va obtenir la millor nota en execució i en dificultat i la tercera en impressió artística rere la Xina, la millor, i el Japó. L’equip xinès, precisament, partia amb la millor nota global de la fase preliminar i es va quedar fora del podi, relegat a la setena posició. El Japó va acabar en la quarta posició. L’equip estatal, que havia estat sisè en la preliminar, l’han format les catalanes Iris Tió, Txell Mas i Paula Ramírez i l’han completat Cristina Arambula, Marina García, Alisa Ozhogina, Sara Saldaña i Blanca Toledano. La plata la va aconseguir Itàlia i el bronze el va celebrar amb èmfasi la selecció dels Estats Units, entrenada per la vallenca Andrea Fuentes, nom històric de la natació artística catalana. És la tercera medalla d’Iris Tió, que ha assumit la condició de líder del conjunt espanyol agafant el relleu de les seves predecessores Gemma Mengual, Andrea Fuentes i Ona Carbonell. La catalana va guanyar el bronze en solo tècnic i també va obtenir el bronze en duet tècnic.

Pujol paga l’esforç

En els 5 quilòmetres d’aigües obertes, el blanenc Guillem Pujol va pagar l’esforç d’haver nedat els 10 km i va acabar 33è a 3:50 del vencedor, l’alemany Florian Wellbrock. El seu company Carlos Garach va ser dotzè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)