Natació

Plata i bronze de molt mèrit

Natació artística. Mundial de Fukuoka. Emma Garcia i Dennis González són segons en el duet tècnic mixt, i Iris Tió i Alisa Ozhogina sorprenen amb la tercera plaça en el duet tècnic

La natació artística catalana i estatal va viure una gran jornada en què va pujar dues vegades al podi a recollir dues medalles aconseguides amb molt esforç i treball en aquest mundial de Fukuoka (Japó). Emma Garcia i Dennis González van aconseguir una impressionant medalla de plata en el duet tècnic mixt, la primera en aquesta modalitat per Espanya en un mundial. Iris Tió i la sevillana Alisa Ozhogina van guanya una inesperada medalla de bronze de molt de mèrit i amb molts nervis, per com va arribar, en el duet tècnic.

Emma Garcia i Dennis González, que van ser els millors en la preliminar, van ser els darrers a competir, van defensar molt bé les seves possibilitats i amb 248.0499 punts es van situar en la segona posició, superant per només set dècimes una de les grans favorites, la parella xinesa formada per Wentao Cheng i Haoyu Shi (247.3033). El títol mundial i la medalla d’or els van aconseguir els japonesos Tomoka Sato i Yotaro Sato amb 255.5066 punts. Emma Garcia i Dennis González van tenir una magnífica puntuació de 103.1000 en la impressió artística i en l’execució dels elements van arribar als 144.9499.

De novenes a terceres

Iris Tió i Alisa Ozhogina es van tirar a la piscina en la quarta posició, ja que en la preliminar havien acabat novenes. Van fer un gran exercici i la seva puntuació de 257.8368 les va situar terceres de manera provisional. Al seu davant estaven les japoneses Moe Higa i Mashiro Yasunaga (273.9500), dotzenes en el preliminar i finalment campiones mundials, i les italianes Linda Cerruti i Lucrezia Ruggiero (263.0334), setenes en la classificació i que van ser segones. La millora en l’execució de l’exercici d’Iris Tió i Alisa Ozhogina (158.4868) va ser important, tot i que van perdre un parell de punts en la impressió artística (101.4500) respecte a la preliminar. El millor va ser que no van fer cap errada en els vuit elements que els restés punts, van ser molt consistents i fiables en tota la coreografia.

Les errades en elements va ser el que va anar condemnant, una darrere l’altra, les favorites i millor classificades en el preliminar. Les xineses Liuyi Wang i Qianyi Wang van ser les grans derrotades. Defensaven el títol mundial, havien sigut les millors en el preliminar, però van fallar i amb 249.4099 punts van acabar quartes. Les ucraïneses, terceres en la prèvia i subcampiones mundials, van fer més errades que les altres favorites i van baixar fins al novè lloc. Les darreres a actuar van ser les austríaques Anna-Maria Alexandri i Eirini-Marina Alexandri, segones en la preliminar i terceres en el mundial de l’any passat. Podien fer baixar del podi la parella estatal, però van fallar un element i amb 240.5117 punts van ser cinquenes.

L’equip tècnic d’Espanya es va classificar per a la final amb la sisena puntuació de 246.7484.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)